• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
Kürdistan`da Tek Parti Faşizmine Hayır!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, Cuma namazının ardından Ulu Cami`nin önünde düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla PKK/BDP yandaşlarının Lice`de HÜDA PAR üyelerine düzenlediği saldırıyı kınadı.
 
Ulu Cami`nin yanı sıra Suriçi`ndeki camilerde Cuma namazından çıkan Diyarbakırlılar ile bayanların katıldığı kitlesel eylemde sık sık tekbirler getirilerek, PKK/BDP aleyhine sloganlar atılarak saldırı Lice`deki lanetlendi.
 
Göstericilerin taşıdığı, "HÜDA PAR`ı sevmemeniz İslam`a olan kininizden mi, Kürdistan`ın Müslüman halkları ihanetinizi asla affetmeyecektir, İbnelerle el ele sarmaş dolaş Müslüman`a taş ve sopa," yazılı pankartlar dikkat çekti.
 
Basın açıklamasını okuyan Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Cemil Cahit Ünsal, “Savaş ateşini ne zaman körükleseler Allah onu söndürmüştür. Yeryüzünde bozgunculuğa koşarlar. Allah bozguncuları sevmez.” (Maide:64) ayetiyle konuşmasına başladı.
 
"PKK/BDP ve bileşenleri yıllardır Kürdistan’da halkına saldırıyor"
Lice’de PKK/BDP çetelerinin Hür Dava Partisi’ne yapmış oldukları taşlı, sopalı, bıçaklı saldırıları kınamak için toplandıklarını belirten Ünsal, "Malum olduğu üzere insan haklarının geliştirilmesi, hak ve özgürlüklerin genişletilmesi, örgütlenme özgürlüğü, demokrasi vs. değerleri savunmada mangalda kül bırakmayan PKK/BDP ve bileşenleri yıllardır Kürdistan’da Müslümanlara yönelik saldırılar gerçekleştiriyor. Bu Şer Çetesi’nin saldırıları sonucu meydana gelen can ve mal kaybı herkesin malumudur.
 
Türkiye’de geçmişe nazaran insan hak ve özgürlüklerinin gelişimi noktasında meydana gelen iyileşmeler ve çözüm sürecinin oluşturduğu olumlu hava, Şer Çetesi’nce Müslüman Kürt halkının ve kurumlarının sindirilmek istenmesi sürecine dönüşmüştür. Bu saldırılar sonucu Şehid Ubeydullah Durna Yüksekova’da şehid düştü. Yüzlerce kez İslami STK’lara yönelik molotoflu, bombalı saldırılar gerçekleşti ve gerçekleşmeye de devam ediyor. Bu durum da kamuoyunun malumudur. Yine herkesçe bilinmektedir ki tüm bu saldırılara karşın İslami STK’lar halkın zarar görmemesi için sabretmektedirler." dedi.
 
"Halkın HÜDA PAR`a gösterdiği teveccüh şer çetesini rahatsız etti"
Tüm siyasi partilerin 30 Mart yerel seçimleri için barış ve huzur ortamı içerisinde kendilerini seçmenlere tanıtma faaliyetleri yaptıklarını ifade eden Ünsal, kısa bir süredir kurulmasına rağmen sokak sokak, ev ev, dükkan dükkan çalışmalarını yürüten HÜDA PAR’ın faaliyetleri ve halkın gösterdiği teveccühün Şer Çete’sini rahatsız ettiğini belirtti.
 
"Bu rahatsızlığın sonucu olarak HÜDA PAR üye ve gönüllülerinin tehdit edildiğini, evlerine bombalı saldırılar gerçekleştirildiğini ve seçim propagandası yapmalarının engellenmek istendiğini belirten Ünsal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tahammülsüzlerinin sonucunda kısa bir süre önce Cizre’de, Silopi’de saldırılar düzenlenmiş Batman’da tanıtım broşürü dağıtan HÜDA PAR`lılara yönelik taşlı sopalı saldırılar gerçekleştirilmiştir.
 
"HÜDA PAR Lice halkı tarafından büyük bir teveccühle karşılandı"
Son olarak 30 Ocak 2014’te seçim çalışmaları çerçevesinde belediye başkan adayı tanıtımı için Şer Çetesinin adeta bir kabus gibi çöktüğü Lice ilçesine de gidilmiştir. Aralarında HÜDA PAR Amed Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Av. Hüseyin Yılmaz, Amed Sur Belediye Başkan adayı Mahmut Uçar, Yenişehir Belediye Başkan adayı Fikri Karavil, Kulp Belediye Başkan adayı Mehmet Sekan Gündüz, Lice Başkan adayı Abdulmuttalip Yuva ve çok sayıda parti üyelerinin bulunduğu heyet Lice’de PKK/BDP yandaşları hariç büyük bir teveccühle karşılanmıştır. Ancak bunu hazmedemeyen çete yandaşlarının tahriki sonucu BDP Lice ilçe binasından çıkan faşist zihniyetli birkaç kişi, HÜDA PAR başkan adayları ve üyelerini adeta taş yağmuruna tutmuş, odun, kalas ve kesici aletlerle saldırmıştır. Bu saldırılar sonucu onlarca HÜDA PAR üyesi yaralanmıştır. Ayrıca olayların büyümemesi için ilçeden ayrılmak zorunda kalan üyelere ait dört araba içlerine sopa ve kesici aletler bırakılarak fotoğrafları çekilerek basına servis edilmiş ve akabinde arabalar alçakça yakılmıştır."
 
"Lice olayı, PKK/BDP şer çetesinin planlı bir saldırı ve provokasyonudur"
Lice olayının, PKK/BDP şer çetesinin planlı organize edilmiş faşistçe bir saldırı ve provakasyonu olduğunu vurgulayan Ünsal, bu provokasyonun asıl faillerinin BDP yetkilileri olduğunu belirtti.
 
BDP yetkililerinin, siyasi menfaatleri uğruna şimdiye kadar İslami STK’lara yapılan hiçbir saldırıyı kınamadıkları gibi adeta yangına körükle giden açıklamalarıyla bu saldırıların psikolojik altyapısını oluşturduklarını ifade eden Ünsal, bu provakasyonun diğer ikinci faili ise Anf-Diha ve bileşenleri yalan fitne ajansları olduğunu söyledi. Ünsal, "Bu haber ajansları da meydana gelen olayları tersyüz ederek kamuoyuna sunmuşlardır. Ancak hem BDP ve hem de kendilerine yakın bu yalan haber yayma ajansları şunu kafalarına yazsınlar: Mızrak, çuvala sığmıyor artık. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Ne Kürdistan eski Kürdistan ve ne de Müslümanlar eski uyuyan Müslümanlar. Kürdistan’daki Müslüman halk, haramileri, çetecileri, ibnelerle canım cicim olup Müslüman`a taş, sopa ve bıçaklarla saldıranları iyi tanıyor artık. Zira yüzünüzü gizlediğiniz hain maske düştü artık…
 
"Olayların üçüncü faili kolluk güçleridir"
Lice provokasyonunun üçüncü bir faili de var ki, o zaten herkesin malumu: o da kolluk güçleridir. Evet diğer saldırılar da olduğu gibi bu saldırıda da yerel emniyet güçleri olayları sadece izlemekle yetinmişlerdir. Olaylara sadece seyirci olmuşlardır. Olayların büyümesinin ardından ise parti üyelerine yönelik biber gazı atmıştır. Parti üyelerinin olayların büyümemesi için geride bıraktıkları araçları oradaki çetelerin barbar ellerine bırakmıştır." diye konuştu.
 
"Lice olayı Hz Muhammed`in (sav) Taif’e olan yolculuğunu hatırlatıyor"
Lice olayının Hz Muhammed`in (sav) Taif’e olan yolculuğunu hatırlattığını belirten Ünsal, "Zira hidayet rehberinin tebliğ için gittiği bu beldede Taif’in azgınlarının kışkırtmasıyla çocuk, deli ve çapulcular Efendimiz(sav)’i taş yağmuruna tutmuşlar ve bunun neticesinde kan revan içinde oradan ayrılmışlardı. Onun için ümitsiz olmayacağız. Ve tüm kardeşlerimizi müjdelemek isteriz ki yakın bir gelecekte Lice halkı da o haramilerden kurtulup hak yolunun erlerine teslim olacak. Ve onlara Efendimiz(sav)’in dediği gibi deriz: Allah’ım onlar cahil bir kavim, onlar ne yaptıklarını bilmiyorlar, Onların içinden La ilahe illallah, diyecek kimseler çıkar…
 
Ancak azgınlara gelince onları kahru perişan et Ya Rab!" dedi.
  
"Bu mudur halka saygılı olmanızın gereği?"
Konuşmasının devamında BDP`lilere seslenen Ünsal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hani, seçim sürecinde BDP`liler asla bir başka parti veya adayına sataşmayacaktı?
 
Hani, 60 günlük zaman dilimi içerisinde tek bir partili arkadaşınız, tek bir fikirdaşınız bir başka siyasi partiye ve partinin adayına tek bir çakıl taşı atmayacaktı?
 
Hani, Kendini bilmez birisi çıkar ve size taş atsa bile siz kendisine gülle yaklaşacaktınız?
 
Hani, tek bir esnafın, tek bir kardeşinizin bırakın camı dahi kırılmayacaktı?
 
Bu mudur halka saygılı olmanızın gereği?
 
Niçin kanlı bıçaklı olduğunuz MHP’ye gösterdiğiniz hoşgörünün binde birini Kürt Müslümanların kurumlarına göstermiyorsunuz?
 
İzmir Dikili’de BDP/HDP seçim bürosuna yapılan saldırıyı ırkçı bir saldırı olarak görüp tepki gösteren BDP/HDP, niçin Lice’de kendi ilçe binalarından çıkanların organize ettiği faşist saldırıyı görmezden gelmekte?
 
Halkı korkutarak, sindirerek nereye varacağınızı zannediyorsunuz?
 
Şunu iyi bilin ki ibnelere canım cicim, el ele sarmaş dolaş olup Müslümanlara taş ve sopalarla saldırmanızın sebebini biz çok iyi biliyoruz. Siz İslam düşmanısınız. Ve biz de size diyoruz ki kin ve öfkenizle geberin!
 
Siz Ey Kürdistan Hainleri! Kurtarılmış bölgeler teranesiyle faşist diktatörlük peşindesiniz!
 
Siz Ey Kürdistan Hainleri! Korku imparatorluğu yaratarak halkı sindirme politikası güdüyorsunuz.
 
Siz Ey Kürdistan Hainleri! Geliştirdiğiniz biat kültürüyle kendinizden olmayanı zorba yöntemlerle sindirmek istiyorsunuz. Ya bana biat ya şiddet ve terörle sindirme peşindesiniz.
 
Siz Ey Kürdistan Hainleri! Biz ıslah edicileriz, diyorsunuz ancak Kürdistan’da bozgunculuktan başka bir şey yapmıyorsunuz.
 
"Karanlık maskeniz düştü"
Siz Ey Kürdistan Hainleri! Yalan ve dezenformasyon haberleriyle halkı kandırmaya çalışıyorsunuz. Ancak şunu iyi bilin ki artık her provokasyonunuzda suçüstü yakalanıyorsunuz! Ve karanlık maskeniz düştü artık bunu iyi bilin.
 
Şunu iyi bilin ki sizin düşmanlık edip görmezden geldiğiniz Müslümanlar öz be öz Kürdistanlıdır. Ve tarihleri de direniş ve kıyam tarihidir. Bu topraklara tevhid sancağı tekrar dikilene kadar mücadelelerinde de asla vazgeçmeyecekler.
 
Bizim tarihimizde zillete boyun eğme yoktur. Asla ve asla bizleri sindiremeyeceksiniz. Bizimle Müslüman Kürdistan halkı arasına asla ve asla giremeyeceksiniz. Ve ihanetinizi de Müslüman halk asla affetmeyecektir.
 
Bir kez daha bu vesileyle Lice’de saldırıya uğrayan HÜDA PAR Başkan adayları ve üyelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletir, yaralı kardeşlerimize Yüce Rabbimizden Acil şifalar dileriz.
 
Fitne ve belalara karşı sığınılacak yegane dayanak Alemlerin rabbi olan Allahu Teala’dır. Biz de O’na sığınır, O’ndan yardım bekler, ayaklarımızı dini üzerine sabit kılmasını, birliğimizi muhafaza etmesini, düşmanlarımızın hile ve desiselerine karşı uyanık tutmasını dileriz.
 
Rabbimiz üzerimize sabır yağdır ve zalim olan topluluğa karşı İslam ümmetini muzaffer eyle."  
 
(Ömer Yasin Ergin, M. Sait Adıyaman - İLKHA)

                          

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir