• DOLAR 32.524
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2431.048
  • ...
Sabır-Der saldırısı 20 gün öncesinden planlanmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- 18 Ocak gecesi yüzleri kapalı bir grup PKK/BDP’linin saldırısına uğrayan Van Sabır Eğitim ve Dayanışma Derneği (Sabır-Der) saldırısı ile ilgili şok iddialar ortaya atıldı. İddialara göre dernek saldırıya uğramadan yaklaşık 20 gün öncesinde kendilerini BDP’li olarak tanıtan bir grup mahallede ev ev gezerek, dernek hakkında çirkin iftiralarda bulundu.
 
Bu sayede halkı dernekten uzaklaştırmayı planlayan saldırgan gruplar, Sabır-Der üyelerinin halkla birebir kurduğu diyaloglar sayesinde amacına ulaşamayınca çaresizliklerinin sunucu olarak, 18 Ocak gecesi derneğe çirkin bir saldırıda bulunarak. Dernek binası içindekilerle yakılmak istendi.
 
Bu arada daha önce dernek Başkanı Faruk Tasan’la yaptığımız röportajda da bu gerçeğe dikkat çekerek, şu ifadelere yer vermişti:
 
“Derneğe gitmeyin bunlar çocukları eğitiyorlar…”
“Saldırıdan yaklaşık yirmi gün önce saldırganlar mahalle halkına ‘Derneğe gitmeyin bunlar çocukları eğitiyorlar. Suriye’ye gönderiyorlar Kürtlere karşı savaştırıyorlar.’ Şeklinde iftiralar yayarak derneğe saldırı için ortam hazırlamışlar. Bizde bununla alakalı bir çalışma yaptık mahallede. Aileleri ziyaret edip çocuklarını niye göndermediklerini sorduk. Yukarıda ifade edilen cümleleri bize söylediler. Kesinlikle burada ahlaki yozlaşma varken bizim Suriye’ye Mısır’a adam gönderme gibi bir lüksümüz yok. Kesinlikle çocukları hakkında böyle bir yanılgıya düşmemeleri gerektiğini kendilerine bildirdik. Halk da bizi gerçekten tanıyor biz onbeş yirmi yıla yakın hem burada ticaretimizle tanınırız hem de Sabır Der olarak yapmış olduğumuz İslami faaliyetlerle biliniyoruz.”
 
“Kimin barışı isteyip istemediği ortaya çıkmıştır”
Ayrıca çözüm sürecinin sadece Ak Parti ile BDP arasında yapılan bir anlaşma olarak gördüklerini ifade eden Tasan, “Devlet ile PKK arasında bir silahsızlanma çalışması olarak görüyoruz. Halkın bütün sıkıntılarına inilmediği müddetçe çözüm sürecinden bahsedemeyiz. Bunların yapmış olduğu saldırılara karşı sabır edeceğiz. Şunu da çok iyi bilsinler ki bizim onların bu saldırılarına karşı cevap vermememiz onlardan korktuğumuz anlamına gelmesin. Allaha şükür biz korkmuyoruz bizim tek hedefimiz Kürdistan bölgesinde kalıcı bir barışın sağlanmasıdır. Gerçekten kimin barışı isteyip istemediği bu son olaylarda ortaya çıkmıştır. Birileri barış naraları atarken sağa sola saldırmaları samimiyetsizliklerini bir kez daha ortaya koymaktadır.” İfadelerini kullandı. (Murat Dalgın-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir