• DOLAR 32.559
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2428.504
  • ...
Diyarbakır standına büyük ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan ve bu yıl 18’incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT),  TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi`nde açıldı.
 
Bu yıl 18. si düzenlenen fuarda;  Diyarbakır mimarisini yansıtan konaklar görünümündeki stantta Diyarbakır’ın tanıtımı yapılıyor. Oldukça ilgi gören Diyarbakır standı birçok katılımcı tarafından ziyaret edildi.
 
Diyarbakır standını ziyaret eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Diyarbakır eşi benzeri olmayan edebiyat, şiir, tarih, kültür, medeniyet, inanç, sevgi şehridir ve herkesin gidip görmesi gerektiği bir yerdir. Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel güzellikleri ile önemli turizm potansiyelini içinde barındırıyor.” dedi.
 
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise, “Diyarbakır medeniyetlerin beşiği, sevgi ve kardeşliğin taşlara kazınıp gönüllere yazıldığı kadim bir şehirdir. Herkesi sevgi, tarih, inanç ve medeniyet şehri olan Diyarbakır’a davet ediyoruz. Görmüş olduğumuz yoğun ilgi gösteriyor ki çalışmalarımızın meyvelerini toplayacağız. Bu yıl Diyarbakır’daki otel ve seyahat acentelerimiz için turizm sektörü ile buluşmalarını sağlamak adına fuar alanında ayrıca özel bir stant daha organize ederek, Turizm sektörü ile tanıtım ve bağlantılarını sağlamalarına imkân sağlamış olduk” dedi. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir