• DOLAR 32.642
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2504.945
  • ...
Polis Kayıtlarına Logo Zorunluluğu Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meclis Anayasa Komisyonu`nda görüşülen demokratikleşme paketine toplumsal gösteri ayarı yapıldı. Alt komisyona sevk edilen pakette Toplantı, Gösteri ve Yürüyüş Kanunu ile ilgili düzenlemelerde önemli değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklikle artık güvenlik güçlerinin çektiği bütün görüntüler logolu olacak. Meclis Anayasa Komisyonu`nda görüşülen ve alt komisyona sevk edilen demokratikleşme paketinin Toplantı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu`nu ile ilgili düzenlemelerinde önemli değişik yapıldı. Komisyonda toplumsal olaylarda başta emniyet olmak üzere güvenlik güçlerinin kullandığı kameraların üstünde logo olması düşünüldü. Ancak güvenlik güçlerinin hedef haline geleceği düşüncesiyle bundan vazgeçildi ve logunun sadece görüntüde olmasına karar verildi. Düzenlemeyle gerek sanal ortamda gerekse basında yer alan görüntüleri polisin sızdırdığı yönündeki spekülasyonların önüne geçilecek.

DÜZENLEME KURULU`NDA BELEDİYE BAŞKANLARI DA YER ALACAK:

Pakette, toplantı gösteri ve yürüyüş ile ilgili yer alan en önemli düzenlemelerden biri de Düzenleme Kurulu`nun yetkilerinin artırılması. Pakette, siyasi parti ve sendika temsilcilerinden oluşan Kurul`da, il ve ilçe belediye başkanları yer almıyordu. Yapılan değişiklikle artık belediye başkanları da Kurul`da yer alacak. Böylece güzergah belirleme yetkisine sahip olacak Kurul`da belediye başkanları da söz sahibi olacak.

GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞTE OLAYLARIN ÇIKMASI:

Düzenleme Kurul ile ilgili bir değişiklik ise yetki konusunda yapıldı. Tasarıda, yapılmasına izin verilen toplantı, gösteri ve yürüyüşte kanun dışına çıkılması durumunda bunun sona erdirilmesi Kurul kararına bağlanıyor. Yapılan değişiklikle Kurul`un toplanamaması durumunda bu kararı başkan tek başına verebilecek ve mülki amirden grubun dağıtılmasını isteyebilecek.

KÜRTÇE OKULA EVET DERSHANEYE HAYIR:

Komisyon, tasarıda yer alan farklı dil ve lehçelerde özel öğretim kurumları açılmasına ilişkin düzenlemede de revizyon yaptı. Tasarı`da ki `özel öğretim kurumları` ifadesi daraltılarak, `Özel okul` yapıldı. Böylece Kürtçe eğitim veren özel okul açılacak ancak dershane, etüd merkezi açılmasına izin verilmeyecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir