• DOLAR 32.61
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2498.654
  • ...
`Park et ve otobüsü kullan` sloganıyla trafik rahatlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa Teknik Üniversitesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Mimar Mühendisler Grubu, tarafından birlikte organize edilen “Bursa’nın Ulaşım Sistemleri ve Lojistik Köy Projesi” konulu toplantının öğleden sonra gerçekleştirilen oturumlarında ‘Bölgesel Ölçekli Ulaşım Projeleri’ , ‘Farklı Ülkelerden Örneklerle Çeşitli Ulaşım Uygulamaları’ ve ‘Kentsel Ulaşım Ölçekli Ulaşım Örnekler’ konuları ele alındı.
 
Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ali Rıza Yıldız’ın başkanlığında gerçekleştirilen ilk oturumda konuşan Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, ‘Bursa Lojistik Köy Projesi’ni anlattı.
 
Oturumun ikinci konuşmasını ise TCDD 1.  Demir Yolu Yapım Grup Müdür’ü Cüneyt Kaya yaptı.  Kaya sunumunda “Bursa Hızlı Demir Yolu Projesi” ile ilgili bilgiler verdi.
 
İlk oturumun son konuşmasını yapan Kamu Özel Sektör İşbirliği Otoyol Bölge Müdürü Kenan Keskin de “İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi” nin detaylarını açıkladı.
 
Bursa Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Beyhan Bayhan’ın moderatörlüğünü yaptığı ‘Farklı Ülkelerde Örneklerle Çeşitli Ulaşım Uygulamaları’ konulu 2. oturumda ise, Mısır Ulaştırma Bakanlığı Ulusal Ulaştırma Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Khaled Abbas, kentsel ulaşım sorunlarına yönelik strateji, politika ve tedbirler ile ilgili bilgiler aktarırken, İstanbul’dan ve Avrupa’dan çeşitli örnekler verdi.
 
Danimarka, Hollanda gibi ülkelerde kamyonet ve benzeri araçların kullanımının yasaklanarak halkın ortak araçları kullanmasına teşvik edildiğini belirten Prof. Dr. Abbas, “Avrupa’da ‘Park et ve Otobüs Kullan’ diye bazı kampanyalar düzenlenerek halk toplu taşımaya sevk ediliyor. Fakat o ülkeler bunun alt yapısını çok önceden hazırlamıştı. Doğru yer, doğru zaman, doğru fiyat ve doğru pazarlamayla Türkiye’nin de bu karmaşık trafik sorunlarından kurtulacağını düşünüyorum” dedi.
 
Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Uygulama Araştırma Merkezi Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ise, Dünyada şehir içi ulaşımda iyi olan uygulamalarla ilgili örnekler vererek bir sunum yaptı.
 
Dünyanın her yerinde trafik sorunu olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ilıcalı, “Dünyanın çoğu yerinde trafik ve ulaşım sorunu var fakat önemli olan bunu yaşanabilir, katlanılabilir bir hale getirmektir.  Kent içi ulaştırma sistemleri o kentin ekonomik gelişmesi, aktivite dokusunun gelişmesi ve değişmesi kapsamında en büyük rollerden birini oynamaktadır. Ulaştırma sistemlerinde temel amaç, birim zamanda insan hareketliliğinin optimum olduğu bir sistem yönetimidir” şeklinde konuştu. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir