• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
PKK/BDP yandaşları HÜDA PAR üyelerine saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi Kulp ilçe binasının açılışının ardından Lice`ye geçerek esnafı ziyaret eden HÜDA PAR üyeleri saat 16.00 sıralarında PKK/BDP yandaşlarının bıçaklı, sopalı saldırısına uğradı.

 Edinilen bilgiye göre, Lice’de broşür dağıtıp esnaf ziyaretinden sonra ilçeden dönen HÜDA PAR konvoyuna taşlı saldırı yapan PKK’li grup, araçların camlarını kırdı. Lice çıkışında yaşanan olayda PKK lehine slogan atan saldırgan grup, taş, sopa ve bıçaklarla HÜDA PAR üyelerine saldırdı.

 Saldırıda HÜDA PAR üyesi 10`dan fazla kişi çeşitli yerlerinden yaralanırken, bıçakla yaralanan Aziz Arten ve Abdussamed Adıyaman Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi`ne kaldırıldı. Burada ilk tedavileri yapılan Arten ve Adıyaman Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi`ne sevk edildi. Yaralılardan bazıları ise Lice Devlet Hastanesi`nde ayakta tedavi edildi.

 Çeşitli yerlerinden yaralanan Muhammed Furkan, Ali Aslan, Emin Doğan ve Abdusselam Akgül HÜDA PAR konvoyundaki araçlarla Diyarbakır`daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Partililerle beraber Hani`ye giden Selami Cingöz ve Hasan Asena Hani Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı.

 Saldırıdan sonra olay yerine gelen polis, saldırganları durduramazken, saldırıya uğrayan HÜDA PAR üyelerini bölgeden uzaklaştırdı. Lice`den ayrılan parti üyelerinin HÜDA PAR ilçe başkanlığına geçtikleri öğrenildi.

 Saldırıda bazı araçlar zarar görürken, tahrip edilen 3 araç da olay yerinde kaldı.

 Saldırıda bazı PKK’lilerin önce ellerine taş alıp HÜDA PAR üyelerine saldırdığı ancak polisleri görünce ellerine fotoğraf makinesi alarak kendilerini gazeteci gibi gösterdikleri görüldü.

 Öte yandan olayı duyan parti üyelerinin Diyarbakır İl binası önünde toplandıkları bildirildi. Detaylar daha sonra gelecek.

(Ömer Yasin Ergin/Ali Adıyaman - İLKHA) 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir