• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
Belediye İslami dernekleri gözardı mı ediyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR – İslami hizmet ve  faaliyetlerde bulunan Peygamber Sevdalılarına üye derneklerden Yetimler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (YETİM DER) önündeki kaldırımlar yapılmadığından dolayı vatandaşların mağdur edildiğini belirten dernek yetkilileri, belediyenin soruna ilgisiz kaldığını belirtiler.
 
Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar mahallesi Karanfil 7. Cadde Berat Apartmanı civarında kaldırımların yapılması için aylar önce belediyeye  bir dilekçe ile başvurduklarını ifade eden dernek yetkililerinden Tarık Ateş, belediyeden herhangi  kimsenin mevcut sorun ile ilgilenmediğini söyledi.
 
Yağmur veya kar yağışında  derneklerinin önündeki kaldırımlarda ve kaldırımların önünde çukurların içinde su biriktiğini dile getiren  Ateş, sorunun bir an önce çözülmesi için yetkilileri göreve çağırdı.
 
“Belediye’ye dilekçe vermemize rağmen cevap gelmedi”
Belediyeye başvurmalarına rağmen  belediyeden kimsenin gelip sorun ile ilgilenmediğini kaydeden Ateş, “Belediyeye çeşitli yollar ile başvurduk. Hatta bizzat gidip görüşen arkadaşlarımız da oldu. Kimse gelmeyince bizzat kendim dilekçe yazıp gönderdim. Fakat ne dilekçemize cevap geldi nede buradaki bu sorunla alakalı bir işlem yapıldı. Maalesef yaklaşık bir yıldır, bu sıkıntıyı yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
“Acaba Belediyenin İslami derneklere karşı bir kastı mı var”
Belediyenin mevcut sorun ile ilgilenmediğinden dolayı akıllarına ‘Acaba belediyenin İslami derneklere bir kastı mı var’ sorusu geldiğini dile getiren Ateş, “YETİM DER olarak biz mağdur ve mazlum yetim ailelere çeşitli hizmetlerde bulunuyoruz. Ancak derneğimizin önündeki kaldırımın ihmal edilmesi ve  anlaşılmayan nedenlerle yapılmamasından dolayı biz de artık şöyle bir düşünce oluşuyor: Acaba belediyenin İslami derneklere kastı mı var.? Çünkü çeşitli belgelerle belediyeye başvurduk, dilekçe yazıp müracaat ettik ama herhangi bir cevap alamadık. yağmur yağdığı vakit yağmur suları olduğu gibi derneğimize akıyor. Bazen de su taşkınlarıyla derneğe su basmaklarıyla karşılaşıyoruz. Bundan dolayı kış aylarında özellikle çok sıkıntılar yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.
 
“Kaldırımların yapılması lazım fakat orayla Fen İşleri Müdürlüğü ilgileniyor”
Belediyeyi aradıklarında ‘Evet orası kaldırımdır fakat Fen İşleri  Müdürlüğü ilgileniyor’ dediklerini ifade eden Ateş, “Bu konuda Bağlar Belediyesi bu işe hükümlüdür. Gerekli önlemleri alması lazım. Bizim müracaatlarımız da, bize söylenen ‘Evet orası kaldırımdır, buranın yapılması gerekir’ şeklinde; fakat herkes sorumluluğu üsttünden atarak Fenişleri müdürlüğüne atıyor, onlarda ilgilenmiyor. Fen İşleri Müdürlüğü sıraya almış ise sırası gelince yapılacak deniliyor. Ama maalesef 1 yıldır sıra bize gelmedi halen de bekliyoruz. Artık biz bunun kasıt taşıdığını her hangi bir sebepten değil de kasıtlı olarak yapılmadığı kanaatindeyiz.” dedi.
 
Etraftaki tüm kaldırımların yapıldığını yalnız kendi derneklerinin önündeki kaldırımların oluruna bıraklığını sözlerine ekleyen Ateş, belediye içerisinde bulunan bazı odakların, sırf dindar kimlikleri olduğu gerekçesiyle işlemleri yürütmediğini söyledi.
 
Öte yandan görüştüğümüz Bağlar Belediyesi yetkilisi , YETİM DER yetkilileriyle görüştüklerini ve derneğin bulunduğu alana gidip bakacaklarını,  yapılmayan yerin yol için bırakılıp bırakılmadığının tespit edilmesinden sonra gerekli çalışmaların yapılacağını ve kaldırımın onarılacağını söyledi.
(M. Sait Adiyaman/Ömer Yasin Ergin- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir