• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
`Bilge Gençlik Üyelerine Verilen Cezalar Hukuksuzdur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Sur Gençlik Kolları Başkan ve üyeleri, Bilge Gençlik Kulübü üyelerine verilen cezadan dolayı Kulüp Başkanı Bilal Fidancı`yı ziyaret ederek, saldırıya uğramalarına rağmen kulüp üyelerine ceza verilmesini kınadı.
 
“Cezalar hukuksuzdur”
Verilen cezaların hukuksuz olduğuna dikkat çeken HÜDA PAR Sur Gençlik Kolları Başkanı Saim Yakınerek, “Bize düşen her hangi bir görev varsa her zaman arkanızdayız. Çünkü bizler biliyoruz ki, bu cezaların hepsi asılsızdır. Sizler kendinizi savunmanıza rağmen cezalandırıldınız. Umuyoruz ki, bu cezalar temyiz edilir. Size yapılan bu hukuksuzluğa herkesin tepki vermesi lazım çünkü bugün sizin başınıza gelenler yarın başkalarının da başına gelebilir. Ancak görüyoruz ki bu konuya sessiz kalmayı tercih ediyorlar. Bizler her zaman sizin arkanızdayız bu konuda elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.
 
“Peygambere tahammül edemeyenlerin saldırısına uğradık”
Geçen sene peygambere tahammül edemeyen bir grubun saldırılarına uğradıklarını ifade eden Bilge Gençlik Kulübü Başkanı Bilal Fidancı ise, “Saldırıya uğrayan ve mağdur olan biz olmamıza rağmen gözaltına alındık. Ayrıca gözaltında bulunmamıza rağmen büyük bir hukuksuzluk yapıldı ve arkadaşlarımız tutuklandı. Tutuklandıklarından dolayı okulları uzadı ve mağdur oldular. Daha sonra işte 22 kişi hakkında dava açıldı, davaları halen devam ediyor. Tabi ilk görülen dosyada bizim 5 arkadaşımız 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası ve 6’şar bin TL para cezası aldılar.” diyerek mağduriyetlerini dile getirdi.
 
“Yargısız infaza tabi tutuluyoruz”
Bilge Gençlik Kulübünün yargısız infaza tabi tutulduğunu ifade eden Fidancı, “Hiçbir şekilde delillere bakılmıyor. Ama Biz bu saldırılara ve yargısız infazlara bakmadan işimize bakacağız, çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz Allah ve peygamberini anlatmaya devam edeceğiz. Bu halk Allah’ın izniyle Allah Resulünün peşinden ayrılmayacaktır. Kim burayı farklı göstermeye çalışsa da kesinlikle başarılı olamayacaktır.
 
Yani sanki bize şöyle deniliyor: Niye canınızı korudunuz, niye ölmediniz. Çünkü büyük bir oyun oynanıyordu ve bizim ölmemiz gerektiği vardı ön planda. Bu oyunu bozduğumuz için şuan yargı tarafından zulme maruz bırakıldığımızı düşünüyoruz.” dedi.
 
Fidancı son olarak, HÜDA PAR Sur Gençlik Kollarının çalışmalarını sürekli takip ettiklerini ve başarılı çalışmalarını takdir ettiklerini ifade ederek, gelecekteki çalışmaları konusunda başarılar diledi.
 
Sohbet havasında geçen ziyaret topluca çekilen fotoğrafın ardından son buldu.  (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir