• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Suriye Rejimi Yıkmaya Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uydu görüntüleri, tanık ifadeleri, video ve fotoğraf delil Suriyeli yetkililer kasten ve hukuka aykırı olarak 2012 ve 2013 yılında Şam ve Hama konut binlerce yıkılmış olduğunu göstermek, İnsan Hakları İzleme Örgütü bugün yayınladığı bir raporda. 38 sayfalık raporda , "Razed Ground: Suriye`nin Kanunsuz Neighborhood Demolitions 2012-2013 yılında, " belgeler patlayıcı ve savaş yasalarını ihlal buldozerler ile büyük ölçekli yıkım yedi olgu. Molozlar hiçbir gerekli askeri amaca hizmet ve kasıtlı sivil halkı cezalandırmak ortaya çıktı ya da sivillere karşı orantısız zarar neden ya, İnsan Hakları İzleme bulundu. "savaşın meşru bir taktik haritadan tüm mahalleleri değil silme," dedi Ole Solvang , aciller araştırmacı İnsan Hakları İzleme Örgütü. "Bu kanunsuz yıkım Suriye hükümeti tarafından işlenen suçların uzun bir liste için son eklemeler vardır." 

Suriye hükümeti, onun Cenevre II müzakerelerin bir parçası olarak, derhal uluslararası hukuku ihlal yıkımları bitirmek ve telafi ve mağdurlara alternatif konut sağlamak için bir taahhüt yapmak gerekir, İnsan Hakları İzleme dedi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi durumu bakmalıdır Suriye`nin Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM).

İnsan Hakları İzleme Örgütü`nün belgelediği yedi olgu aşağıdaki alanlarda Temmuz 2012 ve Temmuz 2013 tarihleri ​​arasında gerçekleşti: Masha `al-Arb` een ve Hama`da Wadi al-Jouz mahalleleri ve Qaboun`daki, Tadamoun, Barzeh, Mezzeh askeri havaalanı ve Şam ve yakınındaki Harran Al-`Awamid mahalleler.

Yaklaşık 200 futbol sahası eşdeğer bir alan - uydu görüntülerinin analiz dayanarak yıkılan toplam inşaat alanı, en az 145 hektardır. Yıkılan binaların çoğu, bazıları sekiz kadar çok çeşitli hikayeler yüksek apartman blokları vardı. Binlerce aile bu yıkım sonucunda evlerini kaybetti. Etkilenen bütün mahallelerde yaygın yetkililer tarafından ve muhalefet kaleleri olmak İnsan Hakları İzleme Örgütü`nün görüştüğü tanıklar tarafından kabul edildi. Hükümet yetkilileri ve hükümet yanlısı medya yıkım kentsel planlama çabalarına ya da kaçak yapıları kaldırma parçası olduğunu iddia etti. Ancak, yıkım askeri güçler tarafından denetlenen ve sık sık hükümet ve muhalefet güçleri arasındaki alanlarda mücadele izledi. Bildiğim kadarıyla İnsan Hakları İzleme belirlemek mümkün olmuştur gibi, orada bu alanlarda çok sayıda ev de iddia gerekli izni olmadan inşa edilmiş olmasına rağmen., Genelde hükümete destek alanlarında benzer bir yıkım olmuştur bu şartlar yanı sıra, tanık ifadeleri ve hükümet yetkilileri tarafından daha samimi ifadeleri medyada, yıkım silahlı çatışma ile ilgili ve hiçbir gerekli askeri amaca hizmet ve kasıtlı sivil halkı cezalandırmak için çıktı, ya da savaş yasalarını ihlal sivillere orantısız zarar neden ya olduklarını göstermektedir bildirdi . Wadi al-Jouz, Hama`da yıkılan mahallelerinden birinin yakınında yaşayan bir kadın, İnsan Hakları İzleme Örgütü`ne: "Wadi al-Jouz yılında yıkıldıktan sonra, ordu hoparlörler ile bizim mahalleye geldi. Onlar `al-Arb` een Burada tek bir mermi ateş edilmelidir Wadi al-Jouz ve Masha yok gibi onlar bizim mahalleyi yok edeceğini söyledi.

"

 

 Yıkılan evlerin birkaç sahipleri aykırı yıkım için hükümetin açıkladığı bahane etmek, onların evleri için gerekli tüm izinleri ve belgeleri vardı iddia.

Ekim 2012 yılında uluslararası bir gazeteci ile bir röportajda yıkım yorumlayan, Şam kırsalında, Hüseyin Makhlouf, valisi de açıkça molozlar muhalefet savaşçıları dışarı sürmek için gerekli olduğunu belirtti. yıkımları Bazı devlet askeri veya stratejik civarında gerçekleşti Muhalefet güçleri saldırmıştı siteleri. Yetkililer bu askeri veya stratejik konumları korumak için bazı hedefli önlemlerin alınmasında haklı olabilir iken, konut yüzlerce imha, bazı durumlarda kilometre uzaklıkta, orantısız olmuş ve uluslararası hukuku ihlal etmiş görünüyor. Yerel sakinler İnsan anlattı Haklar hükümet güçleri imkansız onların eşyalarını çoğunu kaldırmak için yapım, yıkım az veya hiç uyarı verdiğini izleyin. İnsan Hakları İzleme Örgütü`nün görüştüğü sahipleri de hiçbir tazminat aldığını söyledi. Şam Qaboun`daki mahalle biri yerel bir restoran sahibi, güvenlik güçlerinin buldozerlerle habersiz bir sabah geldi ve binayı terk etmesini emretti İnsan Hakları İzleme Örgütü`ne şunları söyledi: "Ben sorduğumda neden asker `artık sorular` dedi yoksa ben gözaltına olacaktır. " O da restorandan bir şey çıkarmak için izin engellendi ve arkasında motosiklet bırakarak, yürüyerek ayrılmak zorunda kaldı dedi. "Ben yürürken geriye baktım ve benim dükkanı yıkan buldozer gördüm," dedi. "Dükkan yıllar önce dedem tarafından açıldı. Ben şahsen sekiz yıldır restoran işletiyor. Gözlerimin önünde, ailemin tüm zor iş bir saniyede yıkıldı. " çok yüksek çözünürlüklü "ticari uydu görüntüleri ve evler yıkıldı yıkımlar ve sahiplerine 16 tanıklar ile görüşmeler raporu 15 detaylı analizine dayanır". Buna ek olarak, İnsan Hakları İzleme Örgütü medya raporları, hükümet kararnameleri ve imha videoları gözden ve sonrasında YouTube`da yayınlanmıştır. "Hiç kimse bir kanlı çatışmanın ortasında kentsel planlama üstlendiğini hükümetin iddia aldatmasın olmalıdır," Solvang dedi. "Bu isyanı destekleyen şüphelenilen toplulukların kolektif cezaydı. BM Güvenlik Konseyi, bir ICC sevk ile, kapak-up ve hükümet cezasızlık kurbanları için adalet engel olmayacak açık bir mesaj göndermeniz gerekmektedir. "

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir