• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Her derde deva: Adam Otu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Ana vatanı Orta Asya olan ve Hindistan’da alternatif tıpta kullanılan şifalı Adam Otu Türkiye’de Antalya’da ile Kıbrıs’ta yetişiyor.
 
Lokman Hekim’den günümüze kadar geldiği söylenen şifalı otun baş, bel ağrısı, romatizma gibi hastalıklara iyi geldiği söyleniyor.
 
Merkez Hastane Caddesi’nde Antalya ve Kıbrıs’tan getirdiği ‘Şifalı Adam Otu’nu satan İsmail Bulut, Bursa’dan Mersin’e geldiğini ve babadan kalan bu mesleği 15 yıldır yaptığını söyledi. 15 yıldır otun belirtilen hastalıklara deva olduğunu belirten Bulut, bunca senedir kimseden olumsuz bir şey duymadığını belirtti.
 
Adam Otu
Adam Otu, Lokman Hekim’den günümüze yüzyıllardır kullanılmaktadır. Ana vatanı Orta Asya ülkeleri, Hindistan’da alternatif tıpta kullanılmakta. Türkiye’de ise Antalya ve Kıbrıs’ta bulunmaktadır. Bir rivayete göre, insanlar otun etrafını kazıp, ip bağlayarak bir hayvana çektirilmek sureti ile yerinden söktürülmektedir. Çatallı kökleri insan benzediği için ‘Adam Otu’ yada ‘Adem Kökü’ denilmektedir.
 
Faydaları
Baş, bel, diz ağrıları, romatizma, kireçlenme, varis, sinüzit, migren, mantar ayrıca kuru kaşıntı gibi hastalıklara iyi geldiği söylenmekte.
 
Kullanımı
Ağrı olan bölge yıkanıp kurutulur, yarım çay kaşığı masaj şeklinde sürülür. Yedi gün boyunca aynı masaj uygulanır. Yakıcı özelliği olan otun masaj yapıldığı yerin bir saat yıkanmaması lazım. Tamamen doğal. İlaç değil.
 
Saklama şekli
Nemli bez içerisine konulup serin yerde muhafaza edilir. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir