• DOLAR 32.591
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2492.15
  • ...
Batmanlı sürücüler belediyeye tepki gösterip kontak kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN – Batman Belediyesi’nin şehiriçi İbragaz Yolcu Hattı Güzergâhını Mobil Güzergâhına vermesi üzerine tepki gösteren yaklaşık 43 mobil şehiriçi hattı şoförü, kontak kapatarak belediyenin bir an önce sorunu çözmesini istedi.
 
Şoförlerle birlikte 96 şehiriçi yolcu mobil hattı çalışanı,  kendilerine haksızlık yapıldığını iddia ederek, Batman Belediyesi’ne tepki gösterdi. Batman Bölge Devlet Hastanesi önünde kontak kapatıp eylem yapan mobil hattı çalışanları, belediyenin sorunu derhal çözmesini, aksi takdirde çok büyük bir eylem yapacaklarına dikkat çektiler.
 
Minibüs şoförlerinden Fahrettin Taşan açıklama yaparak, “ Sorunumuz bütün hatlar bir güzergâhta gitmesin. Bütün hatlar ayrı ayrı güzergâhtan gitsinler. Olaylar çıkartıp birbirimizi öldürmeyelim. Hepsi gençtir kavga edip birbirini öldürmesinler. Arabalarında sopalar, belkide silahlar var. Bu gençler birbirini öldürecek. Bütün hatları aynı güzergâhtan gidiyor illaki aralarında olaylar çıkacaktır. Halk devlet hastanesine mi geliyor gelsinler normaldir, ama başka güzergâhlardan gelsinler. Heppimiz bir cadde üstünden gidiyoruz. Biz istiyoruz ki aramıza olaylar girmesin olay yaşamayalım” şeklinde tepki gösterdi.
 
Başka bir minibüs şoförü olan Murat Oğuzhan ise haklarını demokratik yoldan aradıklarını ifade ederek,  “Şimdi bizim tepkimiz belediyedir. Belediye bu hatları gelişi güzel dağıtıyor. Bütün güzergâhları birinin üzerinden gönderiyor. Biz istiyoruz ki, tamam bu arkadaşlarımız mesela ipragaz mahallesi doğrudur gelmiş istemeye, doğrudur valla isteyebilir ama bizim güzergâhımızdan gelmesin başka güzergâhları kullansın. Aynı güzergâh olduğu zaman ister istemez karışıklık olacak kavga olacak. Bu sabah biz burdayız, bütün ipragazdaki çalışan arkadaşlarımız, onlara arkadaş diyoruz çünkü arkadaşlarımızdır. Onlanrı hepsi bu sabah buraya, çalışmayan bir arabaya binmişler, bir kaç kişide yanlarına almışlar, böyle sırf kavga etmek için gelmiş. Ama biz kavga etmek istemiyoruz. Biz hakkımızı böyle demokratik yoldan aramak istiyoruz. Biz istiyoruz ki belediye bizede hak versin öyle yapmasın. Mesela bu Batman şehir içi minibüslerinin sorunları çoktur. Özelliklede belediye otobüsünün ve şehiriçi minibüsünün ücreti yarı yarıyadır. Böyle olmaz ki hiçbir ilde böyle birşey yok. Değil mi yani böyle olmaz lütfen düzeltsinler. Yani bizim tepkimiz budur, bizim tepkimiz kavga için değildir. Yani kimsenin huzuru kaçsın istemiyoruz belediye böyle yapmasın haksızdır” dedi.
 
Başka bir minibüs şoförü olan Ercan Direk ise, tepkisini dile getirerek, “Bu sorun çözülmeyene kadar kontaklarımız kapalıdır. Biz bugün çalışmıyoruz. Bu sorun çözülecek sorun da belediyedir. Sorunumuz ipragaz hattının buraya girmesidir. Bizim güzergâhımızdan gitmesidir. Ücretleri de çok azdır. Biz böyle birşey istemiyoruz. Belediye arabası yarı yarıya çalışıyor. Biz ekmek kazanamıyoruz, ekmek yiyemiyoruz. Yani bu hatta 43 araba, 66 eleman çalışıyor. Çalışmazsak ekmek kazanamayız. Yani gerekmiyor, bu sorunu çözülmesi gerekiyor.
 
Minibüs şoförü olan Orhan Memiş, belediyeye tepki gösterek, “Kontak kapatmamızın nedeni bugün belediye diyor ki, halk ipregazı bölge hastanesine istiyor diyor. Halk istemişse tamam göndermiştir. Biz de yalnız 3 yıldır belediyeye mürecaat etmişiz,  bin tane imza toplamıştık Kuyubaşı Toplu Konut’tan. Bir türlü bizi oraya yollamıyor. Yani burda belediyenin bu sorua el atmasını istiyoruz. Yoksa burda insanlar çok kötü bir şekilde, kötü olaylar olacak bu şekilde olmaz. Eğer bu hak arayışındaysa, eğer diyorsa ki halk ipregazı devlet hastanesine istiyor, o zaman halk 5 bin tane imza toplandı. Ellerine götürdüğümüz halde bizi bir türlü toplu konuta göndermediler. Otobüsler zaten biz burda aynı meslektaşız, birbirimizlede kavga etmek istemiyoruz. Yani eğer bu şekil güzergâhlarımızdan gelirlerse bu kötü birşey olacak. Bugün olmasa yarın olacak, yarın olmasa öbür gün olacak. Biz belediyeden buna bir çözüm üretmesini istiyoruz” diye tepki gösterdiler.
 
(M.Fatih Akgül-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir