• DOLAR 32.594
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2426.331
  • ...
Cemaat-i İslami liderine idam cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bangladeş`te mahkeme aralarında Cemaat-i İslami lideri Matiurrahman Nizami`nin de olduğu 14 kişiye idam cezası verdi.
Cezalandırılan kişiler Hindistan`ın Assam eyaletinde faaliyet gösteren Özgürlük Cephesi isimli bir örgüte silah vermekten suçlu bulundu.

Matiurrahman Nizami ve beraberindekiler, 10 yıl önce Bangladeş`te bir limanda yakalanan ve Assam Özgürlük Cephesi`ne gönderileceği iddia edilen 10 TIR silah sebebiyle yargılanıyordu. Dava bugün sonuçlandı ve 70 yaşındaki Nizami`nin de aralarında olduğu 14 sanığa idam cezası verildi.

Cemaat-i İslami ise örgütlerinin hiçbir zaman şiddete ve silahlı eylemlere bulaşmadığını belirterek iddialara karşı çıkıyor.

Cemaat-i İslami yetkilileri Bangladeş`in 1971 yılında Pakistan`dan ayrılmak için açtığı savaşta bağımsızlığa karşı çıktıkları gerekçesiyle kurulan Savaş Suçları Mahkemesi`nde yargılanıyor. Cemaatin eski liderlerinden Gulam Azam ömür boyu hapse çarptırılırken lider kadrodaki Abdulkadir Molla geçtiğimiz günlerde idam edilmişti.

Matiurrahman`ın yargılandığı dava da 1971 bağımsızlık savaşı davası gibi Cemaat-i İslami`ye kurulan bir kumpas olarak değerlendiriliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir