• DOLAR 32.525
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2487.938
  • ...
Yermük ölüyor…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞAM  - Filistinli Mülteciler İçin Çalışma Grubu, Şam yakınlarındaki Yermük Mülteci Kampı’nda hayatını kaybedenlerin sayısının 85’e yükseldiğini duyurdu.

 

Suriye’de yaşanan çatışmaların Yermük’e sıçramasının ardından Suriye yönetimi tarafından muhalif silahlı güçler bulunduğu gerekçesiyle abluka altına alınan kampta, açlıktan hayatını kaybedenlerin sayısı geçen her gün artıyor.

 

Hamas’ın  Yermük Mülteci Kampı’na insani yardım gönderilmesi için Hizbullah ve İran nezdinde yaptığı girişimlerden sonra kampa yardım gönderilmesine izin verildiği ancak muhalif güçlerin buna engel olduğu,  yardım konvoylarına ateş açtığı  iddia edildi.

 

Yermük Mülteci Kampı’nda yaşayan Filistinlilerin arasında iç bölünmenin yaşandığı bazılarının yönetim yanlısı, bazılarının muhalefet yanlısı  ve bir kısım Filistinlinin ise mültecilerin tarafsız kalması gerektiğini savundukları belirtiliyor. Siyasi bölünmüşlük nedeniyle Filistinliler arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı öne sürülüyor.

 

Yaklaşık 200 günden bu yana çatışmalar nedeniyle büyük acılar yaşayan Filistinli mülteciler, açlık ve hastalığın pençesinde bir bir yaşamını yitiriyor. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir