• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
Hüda Par, Kızıltepe`de kurumları ziyaret etti-FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN- Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Mardin Büyükşehir Belediye başkan adayı Mahmut Kılınç,  Kızıltepe Belediye Başkan adayı Şerif Budak ve beraberindeki partililerden oluşan heyetle birlikte, Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Aydın Cevheroğlu, Özel İpekyolu Hastanesi yetkilisi Dr.Kamuran Elçiçek, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dündar, Eğitim Birsen Şube Başkanı Mehmet Mur Akkurt, Anadolu Gençlik Derneği Temsilcisi İzzettin Yel ve 23 Nisan İlköğretim okulu Müdürü Tarık Yılmaz’ı makamlarında ziyaret ederek parti programı  ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 
Hüda-Par heyeti, hastane ziyareti sıradında, yatan hastaları da geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak, kendilerine dua etti ve hastaların hayır dualarını aldı.
 
Hüda Par heyetinini çok sıcak karşılayan kurum  ve  STK, yapılan ziyaretlerin kendilerini çok memnun ettiklerini belirttiler.
 
Yapılan ziyaretlerde konuşan Hüda-Par Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mahmut Kılınç, “Biz yola çıkarken Kuran’a yemin ettik ve söz verdik. Halkımıza yalan söylemeyeceğiz ve ihanet etmeyeceğiz çünkü Resulullah (s.a.v.) şöyle buyuruyor; ‘Bir müslümanda her haslet olabilir ama yalan ve ihanet olmaz’ Üstad Bediüzzaman halklar arasında bir çok sorunun olduğu belirterek şu 3 şeye dikkat çekmiştir. İhtilaf, fakirlik ve cehalet.  İnşaallah bizler de ihtiliflara karşı kardeşlik, fakirlik karşısında infak, cehalete karşı  da ilimle mücadele edeceğiz. Seçimde bir belediyeyi almasak dahi, bir insanın hidayet bulması bizim için tüm belediyelerden daha hayırlıdır. Bir insanın hidayetine vesile olmamız bizim için tüm belediyeleri almamızdan daha hayırlıdır. Çünkü biz, gittiğimiz her yerde İslam’ı anlatıyoruz, parti propagandası yapmıyoruz ve kimseden oy talep etmiyoruz. Adayları olan partileri karşılaştırın, ‘Vicdanınız neye elverirse o partiye oyunuzu verin.’ diyoruz.  Halkımıza bunu söylüyoruz, ‘Diğer siyasi partiler sizi ziyaret ettiklerinde onlara şunu söyleyin; Hüda-Par diyor ki, eğer belediyeleri alırsak kapılarına ‘Rüşvet alan da veren de melundur’ hadis-i şerifini yazacağız. Siz de bu tabelaları asacak mısınız?’ Bu da halkımızın menfaati için. Şayet biz seçilmesek, seçilenler bu tabelayı assa, belki bu hadis-i şeriften utanıp halkın malını yemezler.”  ifadelerini kullandı.
 
Kızıltepe Belediye Başkan adayı Şerif Budak da ziyaretlerde yaptığı konuşmada, ” Bir belediye başkanı ilk önce kendini ıslah edecek. Eğer kendini ıslah eder, halkın malına göz dikmezse, diğerleri de yemez. Bütün işler rayına girer, yapılan iş de güzel yürür. Tabi bu da insanın şahsiyetine bağlı. Bugüne kadar kim gelmişse, belediyenin malını nasıl yiyeceğim diye hesaplar yapıyor. ‘Nasıl hizmet yapacağım?’ endişesi taşımıyorlar. Halkımız da  bundan muzdarip. Eğer  kendini ıslah etmeyip, görevini hakkıyla yapmazsa, 50 sene de okumuşsa topluma ve millete faydası olmaz.”dedi.
 
Halifeleri kendilerine örnek aldıklarını belirten Budak, “Halifeler dönemine baktığımızda hepsi bizim için yönetimde bir örnektir. Hz.Ebubekir halife olmadan önce bulunduğu mahallede süt satıyordu. Halife seçildikten sonra mahalleden bir bayan ‘Ebubekir halife oldu artık mahallemizde süt satılmayacak’ dedi. Hz. Ebubekir bunu duyduğunda ‘Ben eskiden ne isem şimdi  de oyum. Süt satmaya devam edeceğim’ dedi ve hilafeti döneminde 6 ay süt satmaya devam etti. Sonradan bazı  sahabeler Hz.Ebubekir’e gelerek, ‘Yaptığın iş Devlet işinde aksatmalara  neden oluyor. Sana beytülmalden maaş bağlayalım ki müslümanların işi aksamasın.’ diyorlar. 2 yıl 4 ay halifelik yaptıktan sonra beytülmalden aldığı maaşın geri kalanını beytülmale teslim ediyor bütün idareciler de böyle olması lazım. Kendilerine  Hz.Ebubekir’i örnek tutmaları gerekir.”şeklinde  konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)  
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir