• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
41 Kere Değil, 144 Kere Maşallah Barekellah
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
M.Zülfi Tan/Doğruhaber

Toplumumuzda çok sevinçli bir başarı ile karşılaşıldığında 41 kere maşallah derler. Bizler de Batman`daki alime kızlarımızın mezuniyetinden duyduğumuz sevinçten 41 değil, 144 kere maşallah, barekallah diyoruz.

Bir toplumun temeli aile ise, bir ailenin de temeli kuşkusuz annedir. Tolumu ifsat etmek isteyenler anne ve kadın üzerinden toplumu hedef almışlardır. Çünkü biliyorlarki temeli bozuk olan bir toplumun düzelmesi imkansızdır. Bugün televizyon programlarının çoğu kadın üzeriden yapılıyor. Şarkılar, türküler, gazeteler, romanlar, şiirler.

Keşke bunların tümü kadının onurlandırılması, toplumsal olarak hak ettiği değere kavuşması için olsaydı. O zaman gam yemezdik. Can u gönülden buna destek olurduk. Ama bunların tüm bu mücadelesi nefsani olarak kadına daha kolay ulaşma mücadelesidir. Kadın üzerinden toplumu vurma hedefidir. Kadını çıkarıp medeniyetlerinden aldığın zaman iflas ederler. Basın ve yayın kuruluşları, şiirleri, şarkıları, romanları, filimler,, türküleri bomboş olur. Sudan çıkmış balığa dönerler. Başka bir meziyetleri kalmaz.

Madem onlar bu yolla tohumumuzu ifsat edecekler. Annelerimizi, bacılarımızı, kızlarımızı; evine, toplumuna hizmetten alıp, kendilerine, patronlarına hizmet için çalışıyorlar. O zaman biz de buna karşı laf üretmekten çok iş yapmalıyız. Çünkü artık laf yapmanın zamanı çoktan gelip geçmiştir. Artık iş zamanıdır.

Kadınlarımızı çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle, ahlak ve maneviyatlarla yetiştirip toplumdaki yerine oturtmalıyız. Onların önünü açmalı, sadece ailede değil toplumda da bir terbiyeci ve öğretmen olma payesine yükseltmeliyiz. Topluma yön veren, örnek olan, önder olan alimeler haline getirmeliyiz.

Özlediğimiz ve önemsediğimiz bu tabloyu bize yaşatan tüm anne ve babalara, hoca ve yardımcılarına ve sorumlulara, kısaca emeği geçen tüm insanlara teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Eğer bir Muhammed(as), İsa(as), Musa(as), İbrahim(as) ve İsmail(as) istiyorsak o zaman bir de Haticemiz, Asiyemiz, Meryemimiz, Hacerimiz ve Saramızın (Allah onlara rahmet etsin) da olması lazım.

Eğer bir toplumun kadınları alim ise o toplum en kısa zamanda ihya olup tüm toplumlar arasından yükselecektir. Şerefli bir toplum olacaktır.

Allah`ın meleklere karşı iftihar ettiği bilgilerle kuşananlara ne mutlu. İnanıyorum ki sizler bir daha insi ve cinni şeytanları kahr u perişan ettiniz. Allah`ı, Melekleri, mü`minleri ve ehli imanı sevindirdiniz.

Allah da sizi sevsin ve sevindirsin. Sayınızı arttırsın. İlminize ilim katsın. Gayretinize gayret katsın. Sizi dinde fakih kılsın inşallah. Mahşer günü ilmiyle amil olan alimlerden kılsın.

İnşallah bu ilim kervanı şehir şehir gezerek peygamberin mirasını tüm şehirlere dağıtırlar. Her bir şehrimiz bir Batmanımız gibi olur.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir