• DOLAR 32.518
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2432.252
  • ...
Başbakan'dan İran'la önemli temaslar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER  MRK- Başbakan Erdoğan’ın 28-29 Ocak 2014 tarihlerinde İran’a gerçekleştirdiği resmi  ziyarette,  Tahran’daki temasları kapsamında, İran’ın dini lideri Ayetullah Seyid Ali Hamaney ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından kabul edildi.

 

Dışişleri bakanlığının internet sitesinde verilen bilgiye göre, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ile düzenledikleri ortak basın toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, ikili ilişkilere dair derinlemesine bir değerlendirme yapıldığına işaret ederek, “ 2012 yılında 21,8 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştık, dengeli bir ticaret hacmiydi o. Maalesef 2013'te bu 13,5 milyar dolara düştü. 2015 sonu itibariyle hedefimiz 30 milyar dolardır. Taraflarda bunu gerçekleştirebilecek siyasi irade mevcut. Temenni ederim ki 2014 önemli bir milat olur, 2015 sonu itibariyle 30 milyar dolar hedefini yakalarız" diye konuştu.

 

Başbakan Erdoğan, resmi ziyaret kapsamında gerçekleştirilen görüşmelerin başarılı geçtiğini ifade etti.

 

Ortak basın toplantısı öncesinde Türkiye ve İran arasında Ortak Ticaret Komitesi Kurulmasına dair Anlaşma, Tercihli Ticaret Anlaşması ile İran Haber Ajansı (İRNA) ve Anadolu Ajansı (AA) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

 

Tahran’daki temasları kapsamında Başbakan Erdoğan ayrıca, İran’ın dini lideri Ayetullah Seyid Ali Hamaney ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından da kabul edildi.

 

Öte yandan, iki ülke arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi kurulmasına dair ortak siyasi bildiri, Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Ruhani tarafından imzalandığı bildirildi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir