• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Esenyurt saldırısıyla ilgili 5 tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MHP`nin Esenyurt`taki seçim bürosu açılışında düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili adliyeye sevk edilen 9 kişiden 5`i tutuklandı.

Gözaltına alınan 6`sı Çocuk Şube Müdürlüğü`ndeki 9 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra Büyükçekmece Adliyesi`ne sevk edildi.

Burada savcılık sorguları yapılan 3`ü çocuk toplam 4 kişi serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen 3`ü çocuk 5 kişi tutuklandı.

Bu arada, mahkemenin bittiğini öğrenen bazı kişiler, polis bariyerini devirerek içeriye girdi. Bu kişilerden bir kısmı mahkeme binasının merdivenlerden yukarıya çıkarken polis tarafından engellendi.

Konuyla ilgili kısa açıklama yapan İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, mahkemenin sonuçlandığını ve tutuklananların adliyeden ayrıldığını belirterek, herkesin dağılması yönünde uyarılarda bulundu.

Yıldırım, "Burada herhangi bir provokasyona mahal vermeden, taşkınlık çıkartmadan sakince dağılalım. Hepinizden Allah razı olsun" dedikten sonra beraberindeki grupla adliye önünden ayrıldı.

Polisin adliye önündeki güvenlik önlemleri devam ederken, küçük bir grubun bekleyişini sürdürdüğü görüldü.
Kaynak: DHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir