• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
Anadolu Ajansı ve IRNA arasında işbirliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Öztürk, "İran ile Türkiye arasında yeni bir dönemin başladığına inanıyoruz ve bizler de haber ajansları olarak buna destek vermek istiyoruz" dedi.
 
Öztürk, İran`ın başkenti Tahran`da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri`nin huzurunda Sadabad Sarayı`nda düzenlenen törende, iki haber ajansı arasında haber ve fotoğraf değişimini içeren işbirliği anlaşmasının imzalanmasının ardından IRNA genel müdürlüğü binasını ziyaret etti.
 
IRNA haber merkezi ve birimlerini inceleyen Öztürk, Genel Müdür Muhammed Hoddadi`ye AA`nın Haber Akış Sistemi (HAS) sistemi hakkında bilgi verdi.

Öztürk, Hoddadi`ye HAS sisteminde haber, fotoğraf ve görüntü sunumunu anlatarak, muhabirler tarafından sunulan haberlerin eşzamanı olarak 6 dile çevrildiğini ve bu şekilde geniş coğrafyalara hitap edildiğini kaydetti.
 
Haber merkezlerinin gezilmesinin ardından Öztürk ve Hoddadi arasında ikili görüşmeye geçilerek işbirliği anlaşması ve ilişkilerin geleceği ele alındı.

"Yeni bir dönem başladı"
Öztürk, görüşmede, Türkiye ve İran arasında yeni bir dönem başladığına işaret ederek, şunları ifade etti:
"İmzalanan anlaşmayı daha da geliştirmeyi, teknoloji, organizasyon ve gazetecilik eğitimleri gibi konularda işbirliğimizi büyütmeyi hedefliyoruz.
 
Önceki anlaşmayı yeniledik ancak daha da önemlisi, İran ile Türkiye arasında yeni bir dönemin başladığına inanıyoruz ve bizler de haber ajansları olarak buna destek vermek istiyoruz."

İRNA Genel Müdürü Hoddadi de iki ülke arasındaki münasebetlerin profesyonel iş ilişkisinden ibaret olmadığını belirterek, "Bizim ilişkilerimiz geçmişe dayanan kardeşçe ve dostça ilişkiler.
 
Şunu samimiyetle söyleyebilirim ki, Türkiye`nin kalkınması ve gelişmesini İran`ın kalkınması olarak algılıyoruz." Öztürk, görüşmede Hoddadi`ye Anadolu Ajansı`nın 2013 almanağını hediye ederek, karşılıklı ziyaretlerin devam etmesini umduğunu dile getirdi. Hoddadi ise Öztürk`e Farsça şiir yazılı bir tablo hediye etti.
Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir