• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Azerbaycan`a savaş ilan ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Orman kardeşleri” ve “Ceyşullah” ismindeki iki örgüt Azerbaycan’a karşı savaş ilan ettiklerini açıkladı.

Açıklamayı değerlendiren bölge analistleri çeşitli bölgelerde saldırıların gerçekleşebileceğine dair uyarılarda bulundu.
 
Hatırlanacağı üzere her iki örgütün ismi zaman zaman düzenlenen eylemler sırasında ülke gündemine taşınıyordu.

1999 yılında ödürülen Azerbaycan Halk Bilicileri ve Ekstrasensler İttifakının başkanı Etibar Erkin ve iki oğlu örgüt tarafından öldürülmüştü. Tutuklanan örgüt üyesi müebbet hapis cezası aldı.

Bunun yanı sıra “Ebu Bekir” camisine düzenlenen bombalı saldırının da örgüt üyeleri tarafından düzenlendiği iddia edilmişti. Örgütlerin son açıklamaları Milli Güvenlik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının üst düzey yetkilileri tarafından da değerlendirildi. Bakanlık yetkilileri ulusal güvenliğin korunması için gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.

PAŞAZADE ALEYHİNDE AĞIR SUÇLAMALAR
Bu arada Kafkasya Müslümanları Dini Kurumunun başkanı Allahşükür Paşazade aleyhinde ağır suçlamaların ülke medyasına kaynağı belirsiz kişiler tarafından servis edildiği bildirildi.

Paşazade kısa bir süre önce Suriye savaşına katılan Azerilerin tutumuna karşı olduğunu ifade etmiş ve bunun önlenmesi için gerekli önlemlerin alınmasını talep etmişti. Basına Paşazade aleyhinde aşağıdaki suçlamalar gündeme taşındı: Kuveytli iş adamı Abdulaziz Baten Hırdalan’da İslam Üniversitesinin inşası için 500 bin dolar yardımda bulunmasına rağmen üniversite neden inşa edilmedi? Suudi Arabistan içişleri bakanı Nayıf Abdülaziz 700 bin doları neden Paşazade’ye verdi? İş adamı Abdullah tarafından göçmenlere verilmesi ön görülen 800 bin dolar nereye harcandı? Nur cemaatından cami inşaası için alınan 250 bin dolar nereye kayboldu?

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir