• DOLAR 32.487
  • EURO 34.622
  • ALTIN 2475.186
  • ...
Diyarbakır'da 2 bin kişi işe başlatılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürü Vekili Selahattin Bayram yaptığı açıklamada, 2 bin kişinin toplum yararına program kapsamında işe başlatılacağını bildirdi.

 

Toplum Yararına Program kapsamında il müdürlüklerine 2 bin kişilik kontenjan tahsis edildiğini belirten Bayram, Şubat ayının ilk iki haftasında başvuru alacaklarını, 1 Mart 2014 günü itibariyle de 2 bin kişiyi işe başlatacaklarını kaydetti.

 

2 işçisi olanın 3'üncü işçisi İŞKUR'dan
İşbaşı eğitim programı kapsamında işverenlerin alacakları ilave işçinin ücretini ve sigorta primini ödemeye devam ettiklerini de ifade eden Bayram, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "2 sigortalı işçisi olan tüm işverenlerimiz 3. işçinizi İl Müdürlüğümüzden alın ücretini ve sigorta primini biz ödeyelim. Burada yanlış anlaşılma olmasın işverenlerimiz işçilerini kendileri de bulabilir. Buldukları işçiyi il Müdürlüğümüze kaydetsinler aynı işçiyi programdan faydalandıralım. Alınacak işçi için işverene herhangi bir dayatmada bulunmuyoruz. Kendi seçtikleri işçiyi program dâhilinde işe başlatıyoruz. Bu konuda içiniz rahat olsun.

 

Yine işverenlerimiz alacağı bir işçiyi İl Müdürlüğümüz aracılığıyla alırsa maximum 54 aya kadar o işçinin işveren prim payının tümünü biz ödüyoruz bu da işverenlerimize sunduğumuz güzel imkânlardan biri. Siz zaten işçiyi alıyorsunuz yapacağınız tek şey o işçiyi il Müdürlüğümüze kayıt yaparak il Müdürlüğümüz üzerinden almanız işte o zaman işveren prim payını biz ödüyoruz. İşverenlerimiz İl Müdürlüğümüzü görmezden gelmesinler kaybedecekleri hiçbir şey yok kendilerine fazladan bir maliyet olmayacak. İşverenlerin yapması gereken sadece alacağı herhangi bir işçiyi İl Müdürlüğümüze kayıt yaptırarak İl Müdürlüğümüz üzerinden almadır. Bunu yapması halinde İl Müdürlüğümüz üzerinden alınan işçinin işveren prim payını biz ödüyoruz. Tüm işverenlerimizi bu ve diğer imkânlarımız için İl Müdürlüğümüze bekliyoruz."  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir