• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...

HABER MRK- Merkez Bankası'nın döviz kurundaki yükselişi geriletmek için faiz artırımına gitmesi iş dünyasında da olumlu karşılandı. Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Merkez Bankası’nın kararının Türk Lirası’nı korumanın yanı sıra, bilhassa dövizle borçlanmış şirketler için önemli bir adım olduğunu söyledi.

 

Türkiye ekonomisinin, ABD ve AB ülkelerindeki global krize rağmen büyümeyi sürdürdüğünü, yatırım, üretim ve istihdam artışında istikrarlı çizginin devam ettiğini vurgulayan Güral şunları söyledi: “İstikrarın sürmesi için Türk Lirası’nın da güçlü olması gerekmektedir. Ancak son haftalarda kurlarda yaşanan ani değişiklikler, TL’ye olumsuz yansıyordu. Bu anlamda müdahale kaçınılmazdı.”

 

Merkez Bankası’nın faiz oranlarını artırmasından sonra dolarda gerileme başladığını anımsatan Erkan Güral, “Bu sürecin, başta ekonomimiz olmak üzere ülke dinamiklerine vereceği zararı en aza indirmemiz lazım. Bu konuda tüm kurum ve kuruluşlar üzerine düşeni yapmak zorundadır. Bu anlamda Merkez Bankası’nın adımı zamanında ve yerindedir. Güçlü Türk ekonomisi için öncelikle Türk lirasının güçlü olması gerekmektedir. MB’nin zorunlu faiz artırımı, TL’yi güçlendirecek, bu da piyasalara, dolayısıyla Türk ekonomisine olumlu yansıyacaktır. Faiz artışının kısa vadede bazı olumsuz etkileri mutlaka olacaktır. Ancak uzun vadede çok daha büyük risklerin önüne geçeceği ortadadır,” şeklinde konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)