• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kur`an`a yapılan saygısızlığa sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN -ABD’de eski bir askerin  çay partisi toplantısında yaptığı konuşma sırasında İslam’a ve Kur’anı Kerime hakaret etmesine Kur’an Nesli Platformu’ndan sert tepki geldi.
 
Amerikalı eski bir asker tarafından Kur’an’ı Kerime yapılan çirkin saldırıyı şiddet ve nefretle kınadıklarını belirten Kur’an Nesli Platformu Başkanı Mehmet Ali Altun, “İslama, Müslümanlara ve Kur’an’ı Kerime olan düşmanlıklarında haddi aşan büyük şeytanı lanetliyoruz. İslam coğrafyasını kana bulayan, İslam beldelerini işgal eden, Müslümanların hiç bir değerini tanımayan bu zalim düzene karşı tüm Müslümanları tepki göstermeye, Kur’an’ı Kerime sahip çıkmaya davet ediyoruz” şeklinde çağrıda bulundu. 
 
"Yüce Kitabımız Kur`an’ı Kerim’in vahiy olarak inmeye başladığı andan günümüze kadar, sözlü ve fiili saldırılara maruz kaldığına dikkat çeken Altun, “Kâfirlerin ve müşriklerin açık hedefi haline gelmiştir. Bu saldırılar bazen Kur`an`a direkt saldırı olarak gerçekleştirildi. Kur`an`ın nüshalarının yakıldı, çöplere atıldı veya aleni olarak tahrip edildi” dedi.
 
Bazende saldırıların Kur`an`ın şahsında bütün İslam ümmetinin hedef alındığına işaret eden Altun, “Ümmet coğrafyasının neredeyse bütün başkentleri işgal edilmiş, kültürel zenginlikleri tahrip edilmiştir. Mukaddes değerler ayaklar altına alınmış, Müslümanların namusu pervasızca rencide edilmiş, bütün sokakları savaş alanına çevrilmiştir. Bir günde onlarca hatta yüzlerce Müslümanın öldürülmesi sıradan bir vaka halini almıştır. Bazen de içeriğine yönelik saldırılar yapılmakta, bin 400 yıl önceki kanunlardır deyip çağdışı olduğu söylenmekte, günümüzde uygulanmasının mümkün olmadığı kara propagandası yapılarak itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır” ifadelerini kullandı.
 
Altun açıklamasının devamında, tüm İslam aleminin canları pahasına da olsa kutsal değerlerine sahip çıkma görevleri olduğunu belirterek şöye devam etti. “Ne yazıkki bu çirkin olaylar karşısında İslami kesimler tarafından gereken cidiyette tepkiler gösterilememiştir. Müslümanların dağınıklığından, tefrikasından, çatışmasından istifade eden ve bu durumdan cesaret alan İslam düşmanları korkusuzca değerlerimize saldırmakta ve bizleri derinden yaralamaktadırlar.”
 
Kur’an’ın etrafında kenetlenelim
Maddi çıkar ve fani makamlar için birbirlerine düşen, birbirlerini bitirmeye ve imha etmeye çalışan ve büyük İslam alemini kendi gereksiz gündemleriyle uyutan İslami camiaları aklı selime ve duyarlı hareket etmeye davet eden Altun, “İslam ümmetinin hiçbir sorunu yokmuş gibi kör ve sağır davranarak bizim en büyük mukadesatlarımıza hakaret eden, değerlerimize küfreden, kanımızı akıtan, evlerimizi başımıza yıkan zihniyetlere sığınmaktan vaz geçin” dedi.
 
İslami kesimlere seslenen Altun, “Eğer İslam adına Allah adına yola çıkmışsanız, İslam ve Kur’an diye bir derdiniz varsa bu çirkin olaylar karşısında neden sesiniz çıkmıyor. Dünyevi çıkarlarınız ve fani makamlarınız tehlikeye girdiğinde gösterdiğiniz tepkiyi neden Kur’an’ımız yerlere atılınca, sahifeleri yırtılıncada göstermiyorsunuz? Neden kitabınız için meydanlara inmiyorsunuz?  Neden mukadesatlarınıza küferedenleri lanetlemiyorsunuz? Bu çirkin saldırılardan ders alarak Kur’an’ın etrafında kenetlenmeye, Kur’an’ın öğretileri etrafında bütünleşmeye ihtiaycımızın olduğunu hatırlatarak, kuran nesli platformu olarak bu olayı büyük bir nefret ile kınıyoruz” diye tepki gösterdi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir