• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
CHP, İHH'nın kaç kez denetlendiğini sordu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli, son yıllarda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve benzeri derneklere yapılan denetleme ve incelemeleri gündeme getirdi.

 

Kaleli, son 5 yılda ÇYDD’ye yönelik başlatılan mali denetimlerin sıklaştırılmasını ileri sürerek hazırladığı soru önergesinde, ÇYDD benzeri hangi derneklerde kaç kez denetleme ve inceleme yapıldığını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sordu.

 

Kaleli, önergesinde, kamu yararına çalışan ve vergiden muaf tutulan kaç dernek ve vakıf olduğunu, son 2 yıl içinde Bakanlığına bağlı hangi dernek ve vakıflarda denetleme ve inceleme yapıldığını, bu derneklerin ve vakıfların hangileri hakkında usulsüzlük nedeniyle soruşturma başlatıldığı ve yaptırım uygulandığı şeklinde sorulara yer verdi.

 

Kaleli’nin, dernek ve vakıflardaki incelemelerle ilgili Meclis’e sunduğu soru önergesinde, “Son 5 yıl içinde “Deniz Feneri”, “Kimse Yok Mu” ve “İHH” benzeri dernekler Maliye Bakanlığı tarafından kaç kez denetlenmiştir? Bu derneklere denetleme ve inceleme sonucu bir yaptırım uygulanmış mıdır?" Diye sordu.    (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir