• DOLAR 32.555
  • EURO 34.872
  • ALTIN 2436.131
  • ...
Güvenlik İş-Sen'den 'İş sağlığı ve güvenliği' semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


VAN-Katılımcılara İş Sağlığı ve güvenliği ile risk değerlendirmeleri konusunda önemli bilgiler veren Ankaralı, bundan 1400 sene evvel İslamın belirlemiş olduğu kuralların önemine işaret ederek, Allah Resulü (sav)’in “çalışanın teri soğumadan parasını verin.” hadisi şerifini hatırlattı.

 

İslam’ın temel düsturlarına bakıldığında İş güvenliği kurallarına uymanın olduğunun görüleceğini söyleyen Genel Başkan Bolat Ankaralı, “Demek ki kuralları din daha iyi bir şekilde ortaya koymaktadır. Ama uygulama noktasında eksiklik gösterdiğimiz için yasal düzenlemelere gereksinim duyulmaktadır.”  dedi.

 

İş kazası ve mesleki hastalıklardan doğan hukuki sonuçlara da değinen Ankaralı, “İş kazası olduğunda bundan bir de hukuki sonuç çıkıyor. Mesela bir adam iş kazası sonucunda çalışan iş göremez hale gelir ve ya sakat kalma ihtimali olursa uzun süre tedavi görmesi gerekebilir. Bir iş kazasında çalışanda uzuv kaybı olabilir, iş kazası ölümle sonuçlanabilir,  bunun sonucunda mahkemeler, tazminatlar ve cezai yaptırım vardır. Eğer işveren gerekli tedbirleri gerekli önlemleri almazsa ve bir iş kazasına sebebiyet verirse bunda kusur işverende ve ya yetkili birinde ise o adam sonunda hapse kadar gidebilir.” Şeklinde konuştu.

 

İşten kaynaklanan hastalıklarından da söz eden Ankaralı, Türkiye de 3 tane meslek hastalıkları hastanesi olduğunu belirterek, “Bunlardan biri Ankara’da, biri İstanbul’da diğeri ise de Zonguldak’ta yer almaktadır” diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir