• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
Batmanlılardan Kur`an`a yapılan saygısızlığa tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - ABD’de eski bir asker olan Ben Smith’in çay partisi toplantısında yaptığı konuşma sırasında İslam’a hakaret edip, elindeki Kur’an-ı Kerim mealini yere fırlatması ve bununla yetinmeyip kahkaha atması ve  dinleyicilerin alkışlamasına halktan sert tepki geldi.
 
Müslümanlar birlik olarak tepkilerini koysalardı bunlar olmazdı
Amerikan askerinin yaptığı saygısızlığa tepki gösteren Esnaf Erkan Kaya, “Amerikalı emekli bir askerin basın toplantısında Kur`an-ı Kerim`e yaptığı saygısızlık, bütün İslam toplumunu derinden üzmüştür. Daha önce de Amerika’da buna benzer olaylar olmuştu. Ama ne yazık ki İslam ülkelerinin liderleri bu tarz olaylarda gereken tepkiyi ortaya koyamıyorlar. Başta o Amerikalı asker olmak üzere tüm Kur`an ve İslam düşmanlarını sert bir şekilde kınıyoruz. Onları Allah`a havale ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Müslümanların bu saygısızlık karşısında birlik olması gerektiğini dile getiren Esnaf Murat Çetin, “Yapılması gereken zaten tarih boyunca bunun ve bunun gibi niceleri yüce kitabımız olan değerli Kuran’ımıza, gerek Selman Rüşti ve yandaşları bu saldırıları devam ettirmektedirler. Bunun en büyük sebeplerinden biri de bence, Müslümanların gerektiği şekilde cevap vermemeleridir. Bu tür olaylara karşı verilmesi gereken tepkiler ve cevaplar verilmiş olsaydı, bizleri birbirimize düşürmemiş olsalardı, biz Kur’an’a saldıranlara beraber bütün Müslümanlar birlik olarak bunlara karşı tepkilerini koymuş olsalardı, bunun gibi Amerikan yandaşları Amerikan zihniyeti kalkıp Kuran’ımızı yere atamazdı. Bunu büyük bir nefret ve kinle kınıyorum.” şeklinde konuştu.
 
Herkesin bu olay karşısında tepki göstermesini isteyen İdris Yılmaz, “Amerikalı bir emekli asker basın toplantısı esnasında Kur’an-ı Kerim`i eline alarak yere fırlatıp hakaret ederek hiç utanmadan kahkaha atmasını büyük bir üzüntü ve öfkeyle kınıyoruz. Bu tür İslam düşmanları için yaşasın cehennem diyoruz. Ve bütün İslam âlemini bu tür olaylara karşı birlik olmasını ve tepkilerini sert bir şekilde ortaya koymasını istiyoruz.” çağrısında bulundu.
 
Amerika çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi
Amerika’nın çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade eden Emre Ok, “Amerikalı bir eski askerin Kur’an-ı Kerim`i eline alıp kameralar karşısına geçip tüm dünya karşısında yere fırlatıp ardından kahkaha atıp hakaret ederek bir kez daha Amerika’nın çirkin yüzünü göstermiştir. Bu tür olaylara karşı bütün Müslümanları birlik ve beraberliğe çağırıp tepkilerini en sert şekilde vermelerini istiyoruz. Bu olayı şiddetle ve nefretle kınıyoruz.” dedi.  (Yasir Oğuz/Mehmet Mikyas - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir