• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bitlis`te il afet koordinasyon merkezi kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Bitlis Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde doğal afetlere en çabuk şekilde müdahale etmek için Afet Koordinasyon Merkezi oluşturuldu.
 
Bitlis Afet Acil Durum İl Müdürlüğünde (AFAD) düzenlenen bir toplantı ile basına tanıtılan koordinasyon merkezi 62 mobese kamera ile hizmet verecek. Özel İdare kaynaklı olarak oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezinin toplamda 120 Bin TL’ye mal olduğu bildirildi.
 
AFAD’da düzenlenen toplantıya katılan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, nüfus bakımında yönetilmesi kolay bir ilde görev yaptıklarını bundan dolayı olası doğal afetlerde her an hazırlıklı olmak gerektiğini ifade etti.
 
Geç kalınmış bir çalışmadır
Oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezinde incelemeler yapan Vali Yurdakul,  Bitlis’te vatandaşa sunulan hizmetin çalışmalarının devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “Bugünde özellikle geçmiş yıllarda bir takım afetlere maruz kalmış ve acı deneyimleri yaşamış kentimizde şuana kadar kurulmamış Afet Koordinasyon Merkezinin kurulumu, hayata geçirilmesi ve çalışması ile ilgili paydaşlarımızla bir takım paylaşmalar içinde bulunacağız.
 
Gerçekten Bitlis’te özellikle küreselleşmenin getirdiği bir takım imkan ve kabiliyetlerle gerek afet bölgesi, gerek afet sırasında gerekse afet sonrasında alt yapı, sağlık ve güvenlik kuruluşlarımızın vatandaşımıza sunacağı hizmetlerin verimli ve sürdürülebilir olması için bu çalışma ortaya kondu.”
 
Yurdakul, “Bana göre geç kalınmış bir çalışmadır. Daha önceki görev alanlarımda bu tür yerlerde detaylı inceleme imkanı kavuşmuştuk. Ama bugün görüyorum ki gerek alt yapı gerek digital ortam İstanbul’da görmüş olduğum ortamlar aynı fonksiyonlara sahip olduğunu düşünüyorum.
 
Bu sistemimizin içinde afet durumlarında sırasında ve sonrasında 62 kamera ile gözleme ve alo AFAD 122 hattının hayata geçmesi gibi ve yine bunun dışında 110, 155 ve 154 gibi acil hatalara gelen ihbarları bu merkeze gelmesi burada çözüm üretilmesi gibi konularda gündeme gelecek ve vatandaşımızın hem hayatının kolaylaştırılması hem de maruz kaldığımız bir afetin daha etkin yönetilmesi için böyle bir çalışma yapacak.” dedi.
 
62 mobese kamera ile tüm şehri terör dahil yangın, sel, trafik suçları ve karla mücadele faaliyetlerinde mevcut sistemi kullanabileceklerini ifade eden Vali Yurdakul,“Özellikle vatandaşlarımızın afet ihbarları ile ilgili 122 numaralı Afet hattını kullanmalarını rica ediyoruz. Vatandaşlar aynı 112 hattı gibi karşılaştıkları sorunlarda burayı ararlarsa buradaki kriz merkezimiz kendilerini ilgili birimlere yönlendirecekler ve o sorunu en kıs zamanda en verimli şekilde çözmeye çalışacaklar.
Ben bu merkezin ilimize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu merkezin zaman içinde gerek kurumsal kapasitesinin gerekse teknik kapasitesinin arttırılmasını diliyorum çünkü mevcut hali ile güzel bir merkez olmuş ancak bu yetmez daha mantifonksiyonel yani ilçe mobese sistemlerinin entegre olduğu oturduğumuz yerden bütün ilçelerimizin girişinin çıkışının cadde ve sokaklarını görebileceğimiz bir sisteme kavuşmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Bölgede ilk kez Bitlis’te kuruldu
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Maşallah Bayav ise, “İlimizde olması gerek sadece büyük şehirlerde olan Afet Koordinasyon Merkezini bölgede ilk defa ilimize kurduk. Bu merkezimize belki eksikliklerimiz var ama diğer kurumlarla irtibata geçip olan eksikliklerimizi gidereceğiz. İlk etapta yaptığımız ve işimize yarayacak İl Emniyet Müdürlüğünden aldığımız 62 adet mobese kameralarının görüntülerini bu merkezimize monte ettik. Bu merkezimiz olası müdahalede ve herhangi bir karla mücadelede şehir merkezine her türlü müdahalenin daha rahat yürütülebilmesi için gayet verimli bir merkez haline geldi” diye konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir