• DOLAR 32.543
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.651
  • ...
Lice Davası`nın nakline tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Lice Adalet Arıyor Platformu tarafından Diyarbakır Barosu’nda yapılan açıklamada, 22 Ekim 1993 yılında yaşanan ve 17 kişinin hayatını kaybettiği Lice Katliamı Davası’nın, güvenlik sorunları nedeniyle Diyarbakır’dan Eskişehir’e nakline tepki gösterdi.
 
Açıklamada, söz konusu davada, mahkeme savcısının davanın naklini reddettiği ancak Diyarbakır Valisi’nin güvenlik zafiyeti nedeniyle davanın Eskişehir’e naklini uygun gördüğü belirtildi.
 
Açıklamayı okuyan Lice Adalet Arıyor Platformu Sözcüsü Şiyar Kaymaz, “16 Ocak 2014’te yapılan ilk duruşmada, sanıkların duruşmaya gelmemesi ve mahkemenin başka bir şehre naklinin sanıklar tarafından istenmesi, adalet umutlarını yıkmıştır. Avukatlarımız aracılığıyla mahkemeye itiraz edilmiş hatta Adalet Bakanlığına 2 günlük gibi kısa bir zaman içinde 2 bin 500 imza gönderilmiştir. Ancak adalet, mağdurları gözden kaçırmıştır.” dedi.
 
Söz konusu nakil olayının güvenlik nedenlerine dayandırılmasının anlamsız olduğunu belirten Kaymaz, “Yapılan ilk duruşmada olayın mağdurları, tanıkları ve platformumuz üyeleri hiçbir olaya sebebiyet vermemiştir. Mahkeme savcısının davanın naklini reddetmesi bizi sevindirirken, Diyarbakır Valisi’nin güvenlik zafiyeti oluşur demesi umutlarımızı söndürdü. Bu şehrin mülkü idare amirinin kendi şehrinde olmuş bir olayı, güvenlik gerekçesiyle başka bir şehre naklini uygun görmesi halkının isteklerini görmediğinin açık göstergesidir.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Ömer Yasin Ergin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir