• DOLAR 32.521
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.701
  • ...
`Gençlerimize İslam`ın güzelliklerini götürmeliyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR-Çermik ilçesinin önde gelen âlimlerinden, emekli imam Mahmut Yavuz Hoca,  gençliğin şu an içinde bulunduğu durum’ ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, düşmanın silahı ile silahlanılması gerektiğini belirterek, “Nasıl ki televizyon, internet, gazete gibi yayın organlarıyla Müslüman gençlerin ahlakını yozlaştırmaya çalışıyorlarsa Müslümanlar da bu olanaklara sahip olup gençlerimizin maneviyatını korumalıdırlar.”  Çağrısında bulundu.

Yavuz Hoca, modern çağda gençlerin içinde bulunduğu çirkef durumdan kurtulmanın tek yolunun İslam ve Kur’an da olduğunu belirterek, gençlerin İslam’ı yaşaması gerektiğini söyledi.
 
“Gençler İslam’ı yaşamalıdır”
Yavuz Hoca, Hz. Muhammed’in “Ben size iki şey bırakıyorum. Bunlar Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim ve Benim sünnetimdir. Bu iki şeye sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız, Şaşırmazsınız”  hadisini hatırlatarak, “Hangi alim olursa olsun içtihatları, onların görüşleri eğer Kur’ana ve sünnete dayanıyorsa onların gölgesinden gitmek doğrudur. Şayet o kök, o kaynak oraya yetişmiyorsa onların akıbeti felakettir. Ve neticede pişmanlık getirir.  Gençlerimizin İslami bilgileri okuyup hayatında tatbik etmeleri gerekiyor. Dikkat edin eğer okuyup yaşantımıza yansıtmazsak bunun ne bize nede bir başkasına hiçbir faydası olmaz.”  ‘uyarısında bulundu.
 
“Kur’an ve Sünnette sımsıkı sarılın”
Yavuz, gençlerin kendilerini haramlardan korunmanın yollarını ise şu ifadeler ile dile getirdi: “Cenabı Allah’ın haram ettiği şeyler belli olduğu gibi, emrettiği fiillerde bellidir. Bir insan veya mümin olarak Allah’ın haram ettiği şeylerden kaçınmazsa, şahıslarda tahribat olduğu gibi toplumlarda da tahribat olacaktır.  Yüce Rabbimiz Kur’an da ‘Ey müminler siz içki, kumar, tapınan taşlar, fal işleri,  bunlar her biri murdardır, necistir, şeytan işleridir. Bunlardan sakınınız ki felah bulasınız.’ Diyor.  Peygamber Efendimizde ’ içki kötülüklerin anasıdır.’  Buyuruyor. Bir çocuk nasıl ki anneden doğarsa, içkiden de bütün kötülükler doğar. Niçin çünkü içki aklı başından götürür. Akıl baştan giderse her türlü kötülüğü yapmaya elverişli olur. Yine Allah’u Teâlâ k.kerimde’ o günden korkunuz ki, o gün Allah’a kavuşacaksınız. Yaptıklarınızdan dolayı cenabı Allah’a hesap vereceksiniz.’ İşte mü’min Allah’ın söylediklerini dinleyip, ondan korkarak Allah’ın gerek yasak ettiği şeylerden gerek insanlara zarar veren şeylerden sakınması gerekiyor. Gençlerin; Ahiret gününden, Allah’ın huzuruna gidileceği bir günden korkması lazım ki haram amelleri yapmasın. Yoksa o günde pişmanlık olacaktır.” 
 
“Gençler yaşantılarını İslam’ın güzellikleri ile süslemelidirler”
‘İçinizden iyiliği emredip kötülükten alıkoyan bir topluluk bulunsun. İşte bunlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridirler.’ ayetini hatırlatan Yavuz Hoca, duyarlı Müslümanların yapılması gerekenleri ise, ’’ Bu ayeti kendimize dert edinerek gençlerimize, insanlara manevi yönden tahribata uğradıkları o yaşantıdan kurtarıp, hayatlarını İslam’ın güzellikleriyle süslemeliyiz. Bu konuda çevremize son derece duyarlı olmalıyız.” Olarak sıraladı.
 
Yavuz cennetteki bir saatin dünyadaki bütün en güzel şeylerden daha güzel ve hoş olduğunu sözlerine ekleyerek,  ’’ Cennetinde bin senesi, cenabı Allah kendisini cennet ehline gösterdiği zaman o bir saat kadar insanı mutlu edemiyor. Dünyada bin sene yaşamış olsun hayatta diş ağrısı, baş ağrısı hatsallık adına ne varsa hiçbir şey görmemiş olsun, makam itibarı ile reisi cumhur olsun, başbakan olsun bu haliyle bin sene yaşamış olsun, bu haliyle yaşamış olsa, cennet hayatının bir saati kadar insanı mutlu edemiyor. Cennet hayatının da bin senesi o müminler cenabı Allah’ı görüp temaşa ettiği zaman bu kadar insanı mesut edemez. İşte mümin için ahrette bu nimetler vardır. Bu nimetler mümini bekliyor. Aklıselim sahibi her insan bu geçici fani zevkler için o ebedi hayatı saadeti kaçıramaz. Eğer kaçırıyorsa ona akıllı denemez.’’ Diye kaydetti.  (Mehmet Akarsu – İLKHA )
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir