• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Ağrı belediyesi kar ile mücadelede sınıfta kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI – Ağrı’da akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı cadde ve sokaklarda kar kütlelerinin oluşmasına neden oldu. Gündüz saatlerinde kar kütlelerinin erimesiyle  cadde ve sokaklar adeta su altında kaldı.
 
Kaldırımlarda biriken kar yayalara geçit vermezken eriyen kar nedeniyle yollar gölet halini aldı. Yıllardan beri benzer sıkıntıların yaşandığı Ağrı’da belediyenin halen tedbir almaması vatandaşların tepkisine neden oldu.
 
Belediyeye tepki gösteren Abbas Çelik, “Biz bunları hak etmiyoruz.”dedi. Çelik, “ Ağrı sadece Cumhuriyet Caddesinden ibaret değil, biz de bu şehrin sakinleriyiz . Kar yağdığı ve temizlik yapıldığı zaman ilkin Cumhuriyet Caddesi temizleniyor. Şuan Cadde tertemiz diğer cadde ve sokaklar ise yürünemez halde. Belediye,  halkın sorunlarına önem vermeli, göz boyama ile veya göz önünde bulunan yerleri temizlemek ile hizmet etmiş olmaz. Bizlerin asıl şikayetçi olduğumuz konu belediyenin ağır davranması ve gerekli alaka ve ilgiyi göstermemesidir. Çünkü 24 saattir kar yağmış ve hala ciddi bir çalışma görmedik.”  dedi.
 
Semt pazarı ve çevresinde kar nedeniyle hayatı adeta felç oldu. Kardan duvarların oluştuğu pazarda giriş çıkış kısımların kapandığı görüldü.
 
Pazar esnaflarından Maksut Özmüş, “Aslında yorum yapmaya gerek duyulmayacak haldeyiz. Yağan kar ile etrafımız kapanmış, ne kendimiz çıkabiliyoruz nede müşteri gelebiliyor. Bu da yetmiyormuş gibi pazarı su başmış ve içeride olanlar sıkıntı çekiyor. Belediyeyi kaç defa aradık fakat ulaşamadık. Ulaştıklarımız ise bizi oyalamayla uğraştılar. Belediyenin daha hassas davranmasını istiyoruz.”  şeklinde konuştu.
 
Kendisinin Ağrı’da öğrenci olduğunu, Ağrı’nın bu durumundan rahatsız olduğunu söyleyen Barış Aksu, insanların yürümekte zorluk yaşadığını, bu durumun belediye için rezillik olduğunu ifade etti.
 
Ayrıca sanayi esnafı da  belediyenin kar için önceden hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. Her kar yağışından sonra aynı sıkıntıların yaşandığını ifade eden esnaf “Belediyenin kar ile mücadelede sınıfta kaldığını” söyledi. (Hasan Özbay – İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir