• DOLAR 32.583
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2421.797
  • ...
Arızalanan PolNET'i Başbakan'a sordu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - CHP Mersin milletvekili Aytuğ Atıcı 25 Ocak 2014 Cumartesi saat 04.00’ten itibaren yaklaşık 11 saat arızalı kalan Polis Bilgi Sistemi  “PolNet” hakkında Başbakan Erdoğan’ın cevaplaması için TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

 

Atıcı yaptığı yazılı açıklamada, “Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınır kapılarında kullandığı Polis Bigi Sistemi  “PolNet” bilgi ağının 25 Ocak 2014 Cumartesi saat 04.00’ten itibaren yaklaşık 11 saat arızalı kaldığı basından öğrenilmiştir. Sistemin arızalı olduğu saatlerde, sınır kapılarından araç ve insan giriş çıkışlarının elle tutulan kayıtlarla yapıldığı anlaşılmıştır.” dedi.

 

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının Hükümet eliyle durdurulduğu veya müdahale edildiği iddia edildiği bir dönemde böyle bir arızanın “manidardır” olduğunu söyleyen Atıcı Başbakan Erdoğan’ın yazılı olarak yanıtlaması için şu soruları yöneltti:

 

- Polis Bilgi Sistemi PolNet bugüne kadar, 25 Ocak 2014’tekine benzer şekilde tüm sınır kapılarını kapsayacak şekilde arızalanıp işlev dışı kalmış mıdır? Kaldı ise hangi tarihte olmuştur? Kaç saat işlevsiz kalmıştır?
 

- 25 Ocak 2014’te PolNet’te ortaya çıkan arızanın kaynağı tam tespit edilmiş midir? Teknik olarak sebebi nedir? Kullanıcı hatası ise hangi kademede yapılmıştır?
 

- 25 Ocak 2014’te PolNet’te ortaya çıkan arıza bir (hacker) siber saldırı mıdır? Kaynağı tespit edilmiş midir?
 

- Konu edilen arıza sırasında hava, kara, deniz ayrı ayrı olmak üzere sınır kapılarımızdan elle kaydı alınan kaç kişi ve kaç araç yurtdışına çıkış yapmıştır? Kaç kişi ve araç giriş yapmıştır?
 

- 17 Aralık 2017 yolsuzluk ve rüşvet birinci dalga operasyonlarında gözaltına alınıp bırakılan kişilerden yurtdışına çıkan olmuş mudur?
 

- 17 Aralık 2017 yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında adı geçenlerden yurt dışına çıkanlar olmuş mudur?
 

- 17 Aralık 2017 yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında mallarına ihtiyati tedbir konulan iş adamlarının şirketlerine veya kendilerine ait hava, kara, deniz araçlarından yurt dışına çıkan olmuş mudur?   (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir