• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
 Van, Muş, Bitlis ve Hakkari`de 419 Köyle Ulaşım Sağlanamıyor.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN: Van Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde 222 köy yolunun ulaşıma kapandığı, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerinin kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.
 
Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise bölge genelinde havanın çok bulutlu, Muş, Bitlis ve Hakkari`de aralıklı hafif kar yağışlı, yer yer sisli ve puslu olmasının tahmin edildiği bildirildi.
Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmediği vurgulanan açıklamada, ulaşımda, düşük hava
sıcaklıkları, sis ve kar yağışı nedeniyle oluşacak aksamalara ve çığ tehlikesine karşı uyarıda bulunuldu.
 
Muş
 
Kar yağışı ve tipi nedeniyle halen 92 köyle ulaşım sağlanamayan Muş`ta, karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
 
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, yaptığı açıklamada, kapalı yolların açılması için 65 personelin 30 iş makinesiyle çalışmalara devam ettiğini belirtti.
 
Bitlis ve Hakkari
 
Bitlis Valiliği de kar yağışı nedeniyle 66 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu, ekiplerin yol açma çalışmalarına aralıksız devam ettiğini bildirdi.
 
Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada ise kentte iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle 39 köy ve 94 mezrayla ulaşım sağlanamadığı, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydedildi. 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir