• DOLAR 32.332
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2284.813
  • ...
Dersanelerde dönüşüm 1 Eylül 2015`te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin özel okula dönüşümü ile ilgili taslağın son şeklini Bakanlar Kurulu`na sundu, tasarı imzaya açıldı.
 
Dershanelerin dönüşümünü 3 maddede gerçekleştirecek hükümet tasarısı bu hafta TBMM`ye gönderilecek. Bakanlar Kurulu`nda son şekli verilen tasarı ile, öğrenci başına verilecek teşviklerde `bölgesel" gelişmiş baz alınacak.
 
Öğrenci başına teşviklerin kademeli olarak 4, 5 ve 6. bölge olarak kabul edilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile gelişmişlikte geri kalmış kırsal bölgelerde daha yüksek verilmesi yönünde değişiklik önerildi.
 
Bakanlar kurulunda imzaya açılan taslakta dershane ile ilgili 3 madde arasında ilk sırada `dershane` tanımıyla ilgili düzenlemeler var.
 
Buna göre `dershane` tanımı kaldırılacak, özel okul kriterleri belirlenecek, teşvik ve öğretmenlere MEB`de çalışma imkanı tanınacak.
 
Dershanecilik faaliyetleri için 1 Eylül 2015 son tarih olarak belirlenirken özel okula dönüşecek dershaneler anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, meslek lisesi, açık lise, etüt merkezi, halk eğitim merkezi ve yurtlara dönüşebilecekler.
 
Özel okullara öğrenci başına teşvik verilmesinin de öngörüldüğü taslakta okul yapımı için arsa, vergi, uygun faizli kredi teşviki verilecek. İsteyen işletmelerden hizmet alımı yapılacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir