• DOLAR 32.542
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2422.072
  • ...
Meteoroloji uyardı: Yeni yağışlar geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tahminlere göre bu sistem 31 Ocak günü ülkeyi terk edecek.

Meteoroloji`den yapılan son değerlendirmelere göre; Van çevreleri dışında tüm yurtta görülecek yağışların, Marmara`nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Manisa, ile zamanla Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Antalya ve Muğla`da yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Doğu Anadolu, Kırklareli ve Edirne çevreleri ile gece saatlerinden sonra Marmara`nın Güneydoğusu`nun yüksekleri, Batı Karadeniz`in iç kesimleri, Kayseri, Sivas çevreleri ve Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Marmara ile Karadeniz kıyılarında 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

MARMARA:Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sabah ilk saatlerde bölgenin batısında kuvvetli(21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve batı, Akşam saatlerinden sonra kuzeybatısında kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE:Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ilk saatlerde Kıyı kesimleri ile Manisa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), sabah ve öğle saatlerinde Muğla`da yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ:Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Isparta, Burdur zamanla Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Antalya`da yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyılarında güney ve batı yönlerden kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde batısı, zamanla bölge genelinin aralıklı yağmurlu, gece saatlerinden sonra kuzeydoğusunun yer yer karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ:Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra bölge genelinin yağmurlu, Doğu Karadenizin iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; güney ve batı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU:Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Çok bulutlu, kuzey ve doğusu ise zamanla bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

KÖY YOLLARI KAPANDI

Doğu Anadolu Bölgesi`ni etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle Van, Muş, Bitlis ve Hakkari`de 609 köy ve 336 mezrayla ulaşım sağlanamıyor. Kar kalınlığının kent merkezinde 55 santimetreyi bulduğu Hakkari`de 116 köy ile 336 mezra yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yollar belediye ekipleri tarafından temizlendi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir