• DOLAR 32.497
  • EURO 34.604
  • ALTIN 2476.78
  • ...
İzmir ve Muğla`da heyelan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konak ilçesinde meydana gelen toprak kayması sonucu bir otomobil boş araziye düştü.

Alınan bilgiye göre, gece saatlerinde başlayan yağış sonucu Necip Mirkelamoğlu Sokak`ta yürüyen merdivenin yanında heyelan meydana geldi.

Asfaltın bir bölümünün de göçmesi sonucu park halindeki 35 ME 036 plakalı araç boş araziye düştü. Heyelan yürüyen merdivende de küçük çaplı hasara yol açtı.

İhbar üzerine güvenlik önlemi alınan sokak araç trafiğine kapatıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı`na bağlı çözüm ekibi, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Muğla Marmaris`te meydana gelen heyelan nedeniyle İçmeler beldesi yolu uzun süre trafiğe kapalı kaldı. Alınan bilgiye göre, ilçede etkili olan yağışın ardından Marmaris-İçmeler karayolunun Seyirtepesi mevkisinde saat 00.30 sıralarında heyelan oldu. Yaklaşık 25 metre yüksekliğindeki tepeden kopan toprak ve kayalar yola yığıldı.

Sürücülerin haber vermesi üzerine bölgeye polis ve 112 Acil Servis ekipleri gönderildi. Bazı görgü tanıklarının taş ve toprağın altında bir aracın kaldığı yönünde ihbarda bulunması üzerine Marmaris ve İçmeler belediyelerine ait iş makineleri kaya ve toprak yığınını kaldırmak için seferber oldu.

Görgü tanıklarından Serdar Fidan, Marmaris yönünden otomobiliyle gelirken önce elektrik tellerinin koptuğunu gördüğünü söyledi. İlk başta yıldırırım düştüğünü sandığını ifade eden Fidan, "Hemen aracımı yolun diğer tarafına çektim. Arkamda bir ışık vardı, bu bir araca mı aitti, heyelanın altında mı kaldı tam olarak bilemiyorum" dedi.

Dört iş makinesi tarafından yaklaşık 1,5 saat süren çalışmanın ardından yolun bir şeridi açıldı. Bir süre sonra toprak ve kayaların altında her hangi aracın kalmadığı belirlendi. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren de olay yerine gelerek görevlilerden bilgi aldı, çalışmaları takip etti.

Heyelan İçmeler beldesinde elektrik kesintisine neden olurken, belediye ekiplerinin sabaha kadar yolun diğer şeridini de trafiğe açmak için çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir