• DOLAR 32.515
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2428.53
  • ...
Kışın ortasında yağan sağanak yağmur şaşırttı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Sabah saatlerinde ilde etkili olan sağanak yağmur öğleden sonra yerini kar yağışına bıraktı.

 

Kış mevsiminde yağmurun bölgemizde pek görülmediğini ifade eden Vanlılar ise bunun çok nadir görülen bir durum olduğunu ve özellikle ekinlere ciddi zarar verdiğini ifade ettiler.

 

Kışın ortasında yağan yağmur şaşkınlıkla karşılandı

92 yaşında olduğunu belirten Yakup amca, “Ömrümde üç defa kışın ortasında yağmurla karşılaştım. Allah hayır etsin. Allah’ın takdiri bilemiyoruz. O neyi takdir ederse o olur. Kaç defa buna şahit olduk. Şaşırdık tabi çok az görülen bir durum. ” dedi.  

 

Kışın ortasında yağmur yağmasını şaşkınlıkla karşıladıklarını söyleyen Nurettin Işık ise “Mevsim açısından bu normal değil. Büyüklerimiz kışın yağan yağmurun ekine büyük bir zarar verdiğini ifade etmişler. Tabi Allah’u Teâlâ’nın takdiri o neyi isterse o olur.” diye konuştu.

 

“Kışın yağan yağmurun zararını yazın gördük”

Kışın ortasında bölgemizde yağmurla çok karşılaştıklarını ifade eden, Nurettin Işık, “66 yaşındayım. Kışın Van’da yağmur yağışıyla karşılaştığımız olmuştur. Hatta kışın ortasında hayvanlarımızı dağlarda otlattığımız da olmuş. Ancak bunun zararını yazın yaşamışız. Çünkü ekinler çok ciddi zarar görmüş ve kuraklık olmuştu. Bazen bu tür şeyler yaşanabiliyor. Allah hayra çevirsin.” diye konuştu.

 

Öte yandan öğle saatlerinde yağmurun yerini kar yağışı ise hayatı olumsuz yönde etkiledi. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir