• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...

DİYARBAKIR -  Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ortaklığında “Kobi Çalışan ve İşverenlerin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi” (KUYAP) bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır’ın da içinde bulunduğu 15 ildeki işletmelerin çalışanları ve işverenlere yönelik uyum eğitiminin artırılması gerektiğini söyledi.

 

Küresel ekonominin çok hızlı değişim gösterdiğini belirten Sayar, bu değişime uyum sağlayabilenlerin, yenilikleri takip edenlerin ayakta kalabileceğini, aksi takdirde işletmelerin zamanla yok olacaklarını dile getirdi.

 

Yeni dönemde sadece sermaye sahibi olmanın büyüme açısından yeterli olmayacağını vurgulayan Sayar, “ Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de lojistik merkezinin açılması ve Organize Sanayi Bölgesinde kalifiye eleman yetiştirebilmek için meslek lisesi açılması projelerini başlattık. Amacımız yenilikçi yöntemlerle, işverenlerin ve çalışanların küresel ekonomiye ayak uydurmalarını sağlamak ve kalifiye eleman yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır.” diye belirtti.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği AB Daire Başkanı Esra Özdemir ise proje çalışmaları hakkında bilgi vererek, amaçlarının kalkınmanın küresel ekonomideki değişimlerini inceleyerek Kobilerin eğitim ihtiyaçlarını belirleyip gerekli olan alan çalışmalarını gerçekleştirmek olduğunu söyledi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)