• DOLAR 32.592
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2498.181
  • ...
"Batman'da yaklaşık 400 down sendromlu kişi var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Mado yöneticileri, Down Sendromlu Melekler Derneği (DOSEM) öğrencilerine kahvaltı verildi. Kahvaltı saat: 10.00’da Mado Kahvaltı Salonu’nda gerçekleşti. Kahvaltıya öğrencilerin yakınları, hocalar ve dernek yönetimi katıldı.

 

Kahvaltı ile ilgili bilgi veren MADO Genel Müdürü Levent Yıldırım; “Down sendromlu çocuklarımızı bu mekanda ağırlamak istedik. Dernek başkanımızla görüştük, sağolsun o da bizi kırmadı. Yaklaşık 25 öğrencimizi bu güzel toplulukta ağırlamak istedik. Ve şuanda da onlara güzel bir kahvaltı veriyoruz. O kahvaltıyla beraber de değişik bir ortamda hocaların eşliğinde eğlenmelerini sağlayacaz. Yaklaşık 2, 3 saat bizimle beraber olacaklar. Akabinde de okullarına tekrar geri göndereceğiz.” dedi.

 

Down Sendromlu Melekler Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Emin Baş, dernek hakkında bilgi vererek “Batman’da yaklaşık 400 down sendromlu öğrenci var. 150 civarında üyemiz var. Derneğimize ait Türkiye’de sadece down sendromlarına eğitim veren bir de eğitim kurumumuz, okulumuz var. Özel down okulu adında zaman zaman çocuklarımızın eğitim dışında da sosyal hayata dahil olmaları amacıyla bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Kahvaltılardır, gezilerdir, sinemalardır. Bunlardan biri de bugün de veysi beyin katkısıyla madoda çocuklarımızla beraber kahvaltı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Down sendromlu derneğine ait bir öğrencinin yakını olan Edip Karadaban yaşadıkları mutluluğu anlatarak, “Çocuklarımıza bu kahvaltıyı düzenleyen arkadaşlarımıza, ilgi gösterdikleri için onlara çok çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun diyoruz. Okulumuzdan çok memnunuz. Bu tür çocuklarımız biraz hassastırlar, onun için onlara hassas bakmamız lazım. Bütün çocuklarımızdan daha üstün tutuyoruz bu tür çocukları.” dedi.

 

Başka bir öğrenci yakını Fatma Yılmaz ise “Gerçektende bu çok güzel bir duygu. Arada bu tür etkinliklere çocuklarımızın ihitiyacı var. Çocuklarımızda bizde çok mutlu olduk. Oğlum mutlu olsun bende çok mutluyum. Çocuklarımızın ilgiye ve sevgiye ihtiyaçları var. Bu tür etkinlikleri düzenleyerek çocuklarımızı mutlu edenlerden allah razı olsun.” dedi. (Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir