• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
"Gizli Radar uygulamasına son verilsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Şanlıurfa Karayolu üzerinde trafik polis ekiplerinin araçlarıyla beraber bir köşeye gizlenip hız yapan araçlara ceza kestiğini ifade eden şoförler, hiçbir tabela olmadan yapılan bu uygulamanın kaldırılmasını istediler.

 

Özellikle Şanlıurfa yolu gibi birçok ana caddede hız limiti tabelası olmamasına rağmen trafik polis ekiplerinin bir köşeye saklanıp hız limitini aşan sürücülere ceza kestiğini iddia eden sürücüler isyan etti.

 

Ayrıca hız limitinin 80 veya 90 olması gereken yerde 70 olduğunu söyleyen sürücüler bu hız limitinin yeterli olmadığının altını çizdiler.

 

“Radar ve hız limiti levhaları olmadığından dolayı sık sık mağdur oluyoruz”
Gizli radardan dolayı sık sık ceza aldıklarını söyleyen dolmuş şoförleri, “Radar az ilerde inşaat halindeki binanın arkasına saklanıp milleti tespit ediyor sonra da ceza gönderiyor. Bu yolda da hız limiti yeterli olmadığından dolayı aşmak zorunda kalıyoruz. Her ay iki veya üç kere ceza geliyor. Bu yolda da radar veya hız limiti sınırı gibi hiçbir levha yok bunların olması gerekir. Tuzak kurmuş gibi inşaatın arkasında bekliyorlar buda uygun değil. Eğer bir levha veya radar işareti koyarlarsa bizde kurallara uyarız hız sınırını aşmayız. Bunun bir an önce çözülmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“İnsanların göremeyeceği yerlere gizlenip ceza kesiyorlar”
Şehrin birçok yerinde gizli radar olduğunu söyleyen Şeyhmus Yüksel, “Şehrin muhtelif yerlerinde insanların göremeyeceği yerlere gizlenip radarlar kuruluyor. Hiçbir uyarıcı levha veya işaret yok. Uyarıcı levha olmadığı gibi birde plakaya hiçbir delil olmadan cezalar geliyor. Buda bir takım olumsuz sonuçlara yol açıyor. Çünkü acaba o sürücü gerçekten hız limitini aştı mı yoksa kendi kafalarına göre mi ceza kesiyorlar bunu bilemiyoruz. Cezayı ispat edemiyorlar sadece bir kâğıt gönderip hız limitini aştın diyorlar o kadar.” dedi.

 

“Radara yakalandığını ispat etmiyorlar”
Sürücülere radara yakalandın diyerek ceza gönderdiklerini fakat ispat gerçekten yakalanıp yakalanmadığını ispat etmediklerini söyleyen Yüksel, “Gizli kurulan radarlar sürücü trafikteyken bu cezalar 5 gün veya 10 gün sonra gönderildiği zaman sen şu kadar hız limitini aşmışsın hız limitini aştığın için şu kadar ceza diyor. Fakat orada sürücünün kamerada gerçekten bu hız limitini aştı mı aşmadı mı bunu görme gibi bir şansı yoktur. Bunu göstermiyorlar ancak mahkemeye başvurması lazım. Levha bırakıldığı zaman sürücüler hız limitini aştığında durdurulup ceza verilsin. Sonradan bir kâğıt ile hız limitini aştın demeleri bir sürü sorunlara yol açıyor. Sürücüler acaba ben hız limitini aştım mı yoksa adam keyfi uygulama mı yapıyor gibi düşünceler içerisinde kalıyor.” ifadelerini kullandı.

 

Son olarak yetkililere seslenen sürücüler, bu tür uygulamalardan bir an evvel vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, bir yerde radar uygulaması varsa bunu levhalarla işaret ederek gösterilmesini, trafik ekiplerinin kanuna uygun bir şekilde görevlerini yapmaları gerektiğini vurguladılar.  (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir