• DOLAR 32.589
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2507.951
  • ...

BATMAN - Dicle Kalkınma Ajansı’ndan (DİKA) yapılan açıklamada, DİKA tarafından hazırlanan toplam bütçesi 5 milyon 300 bin Euro (16 Milyon TL) olan "Dicle 'de Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu''' adlı proje teklifinin başarılı bulunarak destek almaya hak kazandığı belirtildi.

 

Finansmanı Avrupa Birliği tarafından karşılanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın "İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı 2013 Yılı Operasyon Teklif Çağrısı" kapsamında DİKA’nın sunduğu proje teklifi başarılı bulunarak kabul edildiği dile getirilen açıklamada, “Böylece Ajansımız kendi bütçesi dışında bir kaynağı Bölge'ye kazandırmış oldu. Bu operasyonel programda 3'ü bölgemizden olmak üzere Türkiye Geneli'nde 37 proje teklifi kabul edildi.” denildi.

 

Açıklamanın devamında, Avrupa Birliği'nden sağlanacak finans kaynağının DİKA tarafından hazırlanacak ve yürütülecek olan "Genç İstihdamın Desteklenmesi Mali Destek Programı" ile birlikte bölgemizde yürütülecek projelerde kullanılacağı ifade edildi.

 

DİKA’nın kendi bütçesi ile 2014 yılı mali destek programlan için yaklaşık 20 milyon TL destek sağlayabileceği göz önüne alındığında AB'den sağlanan yaklaşık 16 milyon TL ek kaynağın önemi daha iyi anlaşılacağına dikkat çekildi.

 

Açıklamanın sonunda, bölgemizde başarılı bulunan diğer operasyon tekliflerinin ve bütçelerine de yer verildi:

 

Tekliflerden ilkinin, Siirt Üniversitesi ile Siirt Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa hazırladığı toplam bütçesi 3 milyon 200 bin Euro olan "Çağrı Merkezi Operatörlüğü Altyapısını Güçlendirme" operasyon teklifi olduğu belirtildi.

 

Tekliflerden ikincisinin Şırnak Üniversitesi tarafından hazırlanan, Dicle Bölgesi'ndeki Artuklu, Batman ve Siirt Üniversiteleri'nin operasyon ortağı olduğu ve toplam bütçesi 4 milyon 100 Bin Euro olan "TRC3 Bölgesi'nde İşgücünün Çalışma Şartlarının İyileştirilmesi ve İş Olanaklarının Arttırılması" adlı proje teklifi olduğu kaydedildi. (Veysi Demir-İLKHA)