• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...
Doğu`da 609 köy ve 336 mezraya ulaşım kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Van Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamada, bölgede dünden bu yana devam eden kar yağışı ve tipinin etkisiyle il genelinde 278 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekterliği karla mücadele ekiplerinin, kar yağışının etkisini yitirdiği bölgelerde yolların açılması için çalışma başlattığı ifade edilen açıklamada, çevre illerle bağlantı yollarının buzlanmaya karşı tuzlandığı kaydedildi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de bölge genelinde Van-Bahçesaray karayolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildirerek, karla mücadele ekiplerinin 2985 metre yükseklikteki Karabet Geçidi`ndeki farklı noktalara düşen çığlar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bölgede çalışma yapamadığını belirtti.

Dün gece çığ düşmesi sonucu kapanan karayolunda 13 kişinin mahsur kaldığını ve yolu açmaya giden ekibin önüne ve arkasına çığ düştüğünü vurgulayan yetkililer, ekibin iki çığ arasında kaldığını kaydetti.

Yetkililer, kar yağışının yoğun şekilde devam ettiğini, mahsur kalan vatandaşların kurtarılmasının ardından yol açma çalışmalarına ara verileceğini ifade ederek, yoldaki kar kalınlığının yer yer 4 metreyi aştığını ifade etti.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada da kent merkezi ve ilçelerde havanın çok bulutlu ve kar yağışlı, yer yer sisli olacağı bildirildi.

Düşük hava sıcaklıkları, şiddetli rüzgar, sis ve kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamaların olabileceği belirtilen açıklamada, çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli olması uyarısı yapıldı.
-Muş
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kar yağışı ve tipi nedeniyle kent merkezinde 25, Varto`da 40, Malazgirt`te 25, Korkut`ta 10, Bulanık`ta 8 olmak üzere 108 köyle ulaşım sağlanamadığını söyledi.

Kapalı yolların açılması için 65 karla mücadele personelinin 30 iş makinesiyle çalışma yürüttüğünü ifade eden Yentür, ulaşıma kapalı olan yolların hava koşullarının el vermesi durumunda akşama kadar açılmasını planladıklarını dile getirdi.

Karayolları 113. Muş Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu ise yollarda genel durumun iyi olduğunu, Muş-Kulp karayolunu aldıkları kararla ulaşıma kapatmalarına rağmen sürücülerin kullandığını bildirerek, sabah saatlerinde çok sayıda aracın söz konusu yolda mahsur kaldığını öğrendiklerini ifade etti.

Mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için karla mücadele ekiplerini bölgeye yönlendirdiklerini aktaran Ömeroğlu, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

-Bitlis-Hakkari
Bitlis Valiliği de kentte dünden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle il genelinde 117 köy yolunun kapandığını, ekiplerin yol açma çalışmalarına aralıksız devam ettiğini kaydetti.

Hakkari Valiliği ise kar kalınlığının kent merkezinde 55 santimetreyi bulduğunu, kentte 116 köy ile 336 mezra yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi.

Kapalı yolların açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü belirtilirken, acil durumlar için de ekiplerin hazır bekletildiği ifade edildi.

Öte yandan, merkezdeki mahalle yollarının da ulaşıma kapandığı kentte belediye ekipleri, şehir içi ulaşımda yaşanan aksaklıkların giderilmesi için yoğun çalışma başlattı.

Yüksekova ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle Yüksekova- Esendere karayolunda çok sayıda tır ve kamyon mahsur kaldı. Araçların kurtarılması için Karayolları 117. Şube Şefliği karla mücadele ekipleri çalışma başlattı.

Yolda mahsur kalan tır şoförlerinden Emin Sarıkız, gece saatlerinde etkili olan kar yağışının Yüksekova-Esendere karayolunu kapattığını belirterek, yolda 4 saat mahsur kaldıklarını söyledi.

Sarıkız, karla mücadele ekipleri sayesinde mahsur kaldıkları yerden kurtarıldıklarına değinerek, ekiplere teşekkür etti.
Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir