• DOLAR 32.504
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2476.785
  • ...
ATO'dan çağrı:"Döviz kurunu sabitleyin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Ankara Ticaret Odası Yönetim (ATO) Kurulu Başkanı Salih Bezci, döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle, iş dünyasının önünü göremediğini belirterek, esnaf ve tüccara döviz kurunu sabitlemeleri çağrısında bulundu  yaptı.

 

Bezci yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de yıllardan beri devam eden istikrarlı yapının ekonomiye olumlu yansıdığını, dünyanın gelişmiş ülkelerinin, kriz nedeniyle küçülme yaşadığı periyotta, Türkiye’nin büyüme kaydettiğini hatırlattı.

 

Bezci, son birkaç ayda yaşanan gelişmelerin dövizde sürekli bir yükseliş eğilimi ortaya koyduğunu belirterek, “Dövizde her gün yeni rekorlar kırılıyor. Bu rakamların hayali olduğunu herkes biliyor, ancak kurun hangi seviyede dengede kalacağını kimse öngöremiyor. Bu öngörememe, kestirememe hali,  iş yapmak isteyen herkesin elini kolunu bağlıyor. İşadamlarımız mecburi bir bekleme halinde“ dedi. 

 

En küçük sermayeli esnaftan en büyük sermayeli tüccara, sanayiciye kadar herkesin önünü görmeyi beklediğini kaydeden Bezci, bu bekleyişin bir durgunluğa yol açmaması için karşılıklı anlaşarak döviz kurunun sabitlenebileceğini belirtti.

 

“Kendi işimde dövizi sabitledim”

Bezci, ticaretin iki tarafı için de döviz kuru değişkenliğinin sıkıntılı olduğunun altını çizerek, bu belirsizliği ortadan kaldırmak için, kendisinin, döviz alacaklı olduğu şahsi işlerinde kuru sabitleme yoluna gittiğini bildirdi.

 

Bezci, şunları söyledi: “Küçük esnafından, tüccarına, sanayicisine kadar herkes ‘Dur bakalım döviz kuru nereye gidecek?’ diyerek bekleme eğiliminde. Bu beklemenin uzun sürerek, ülke ekonomisine zarar vermemesi için çözümü biz oluşturmalıyız.  Ben şahsen, döviz kurundaki öngörülemezliğin işlere olumsuz yansımasını önlemek için, alacaklarımda ve kira gelirlerimde dövizi sabitledim. Herkese de bunu tavsiye ediyorum. İş hayatında herkesin muhatabıyla el sıkışarak döviz kurunu sabitlemesinin durgunluğu önleyeceğine inanıyorum. Ankara Ticaret Odamızın tüm üyelerine çağrı yapıyorum. Döviz kurunu sabitleyip, yolumuza, işimize devam edelim.”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir