• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kaçak elektrikle ısınan suyla abdest alınabilir mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN – Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, halkın merak ettiği, kaçak elektirik kullanılarak ısıtılan su ile alınan gusül ile kaçak olarak kullanılan su ile alınan abdestin haram olup olmadığı konularına açıklık getirdi.
 
Bazı ilin müftü ve imamlarının kaçak elektrik ile ısıtılan suyla alınan abdestle kılınan namazın olamayacağını ve abdestin yerini bulamayacağını ifade etmeleri vatandaşların kafasında soru işaretleri bıraktı.
 
Konu ile ilgili olarak sorularımızı yanıtlayan  Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, kaçak elektrikle ısıtılan suyla alınan abdestle namaz kılınmasında ve bu suyla guslün alınmasında hiçbir sakıncanın olmadığını söyledi.
 
Kaçak su ve kaçak elektrik kullanmanın haram olduğunu söyleyen Müftü Çağlar, “Kaçak elektrik ve su kullanmak haramdır. Çünkü bu su ve elektrik ya özel kişilere aittir ya da devlete aittir. Eğer ki devlet fakir ailelere meşru yoldan kullanma hakkı tanırsa o başka. Kaldı ki elektrik özelleştirilmiş ve şirketlerindir. Kaçak elektrik kullanmak veya kullanıpta parasını ödememek haramdır. Çünkü bu başkasının hakkıdır ve kul hakkıdır. Ancak o suyla abdest almak veya gusül yapmak haram değildir. O suyla abdest ve gusül alınabilir.” dedi.
 
Kaçak elektrik kullanımının haram olduğunu fakat kaçak elektrikle abdest veya guslün alınmasında bir sakıncanın olmadığını ifade eden Çağlar, “Bir insan çaldığı bir elbiseyi giyerek namaz kılsa haramdır. Fakat o elbiseyle namaz kılabilir ama onun günahı ayrıdır. Çalmak ve kaçak elektiriği kullanmak haramdır ama onunla alınan abdest veya gusül yerindedir.” ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir