• DOLAR 32.596
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2521.476
  • ...
`Yurtdışı seferleri Batman`ı kalkındırır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Açıldığı günden bu yana yüzbinlere hizmet veren Batman Havalimanı, yurtdışı seferlerine de hizmet vermeyi bekliyor.
 
Batman Havalimanı Müdürü Erol Yılmaz, Batman Havalimanı’ndan direk yurtdışı seferleri olduğu takdirde Batman’ın ekonomik anlamında kalkınacağını söyledi.
 
Yılmaz Batman Havalimanı’nın yurtdışı seferlerine açık olduğu takdirde yurtdışı seferlerinin de büyük bir oranda artacacağını  belirterek, “Yurtdışı seferleri de çoğaldığı zaman Batman’ın ticaret ve ekonomisine büyük bir etki olur. Batman ilinden aktarmalı olarak Kuzey Irak, Almanya ve Kıbrıs’a çok fazla miktarda yolcumuz çıkmaktadır. Eğer yurtdışı seferleri buradan direk olursa uçaklarda doluluk oranı yaşanır. Almanya’dan mükemmel bir Batman potansiyeli var. Kıbrıs da aynı şekildedir. Dünya kadar öğrenci ve asker var Kıbrıs’ta.” dedi.
 
Yılmaz, “Batman’dan yurtdışı seferleri mümkün olduğu takdirde Doğu ve Güneydoğu’da yurtdışı seferi yapacak  tek liman olacağımız için bu sefer, Batman’a çok ciddi ekonomik olarak getirisi olacaktır. Çünkü yurtdışına seyahat edecek bir insan, mecburi Batman’a gelecek ve mecburiyetten buraya ekonomik bir gelir bırakacaktır. Özellikle Kuzey Irak’tan sağlık amacıyla Batman’a gelen yolcuların haddi hesabı yok. Buraya gelip tedavi oluyorlar ve bunlar havayolunu tercih ediyorlar. Bu insanların buraya gelmesi demek ekonomik bir kalkınma demektir. Sonuçta Batman kazanacak.” ifadelerini kullandı.
(M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir