• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hüda Par, evini  su basan aileyi ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL – HÜDA PAR Bingöl Belediye Başkan Adayı Mehmet Şenlik ve beraberindeki İl Başkanı Hamdullah Tasalı,Genç ilçesi Belediye Başkan adayı Ramazan Güner, bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Sahip Kortkutata ve partililerden oluşan heyetle  birlikte ,  Kaleönü Mahallesi’nde tek başına yaşayan ve evini su bastığı için  mağdur olan Hatice Umay’ı ziyaret etti.
 
Yapılan geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Şenlik ve beraberinki partililer, su baskınında mağdur olan kimsesiz Hatice Umay adlı kadından bilgi aldı.
 
Yaklaşık 20 yıl önce eşi tarafından terk edilen ve o günden sonra tek başına yaşayan Hatice Umay, her yağmur yağdığında evinin su altında kaldığını ifade ederek, yetkililerin kendisine yardımcı olmadıklarını belirtti.
 
HÜDA PAR Bingöl Belediye Başkan Adayı Mehmet Şenlik su baskınında mağdur olan aileyi ziyaretinde su baskınıyla ilgili birçok ihmalin olduğunu söyledi.
 
Daha önce bu insanlar bu evleri burada yaparken,  burada yol projesinin olmadığını ifade eden Şenlik, ‘’Ama şu an yol girmişse bu yolu yapılırken, bu evin böyle basık bırakılması, kanalizasyonun derin yapılmaması, drenajın derinden yapılmaması bu neticeyi doğurmuştur.’’ dedi.
 
Su baskınında meydana gelen mağduriyetlere dikkat çeken Şenlik, ‘’Şuan ev sular içinde kalmıştır. Aile mağdurdur. Kanalizasyon hattı ana hatta bağlanmamıştır. Ve dolayısıyla akan kanalizasyon atık suyu loğarlar birikince aktarım olmayınca geri basıyor ve dolayısıyla bu şekilde basık olan evlere su giriyor. Evler yaşanmaz hale geliyor.’’ ifadelerini kullandı.
 
Su baskını ve böylesi yaşanan sıkıntıların belediyenin sorumluluk alanına girdiğini belirten Hür Dava  Partisi Bingöl Belediye Başkan Adayı Şenlik sözlerini şöyle tamamladı: Belediyenin biran önce bu işe bir el atması gerekiyor.  Sosyal Yardımlaşma Vakfının bir an evvel gelip bu işe el atması lazım. Bu ailenin bu mağduriyetten bu kar ve yağmurdan dolayı kendi haline terk edilmesi büyük bir zulümdür Allah’a reva değildir. Belediyenin bu insanlara sahip çıkması lazım. Biz gerekirse her yere başvuracağız. Nereye kadar gidecekse takibini yapacağız inşallah.  Ancak bu işi yapacak olan bu işin sorumlusu belediyedir. Belediyenin gelip bu işe sahip çıkması gerekir.’’diye konuştu. (Nihat Kanat, Musab Girişen-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir