• DOLAR 32.451
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2479.348
  • ...
Çevre Bakanlığı`nda Tasfiye Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görevden alma operasyonları ilk başta İçişleri, Adalet ve Maliye bakanlıklarında yoğunlaşırken, bu dalganın diğer bakanlıklarda da devam edeceği eğilimi ortaya çıkmıştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı`nda, dün gece yayınlanan hafta sonu kararnamesi ile müsteşar değiştirilmişti. Haftanın ilk günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün onay verdiği kararname ile de, operasyonun ardından görevinden azledilen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar`ın müşteşarı da görevden alındı.

17 Aralık`taki operasyonun ardından görevden almaların yoğunlaştığı üç kurum dikkat çekmişti: Emniyet, maliye ve milli eğitim. Özellikle İçişleri Bakanlığı`nda yapılan atamalar ile Ankara ve İstanbul başta olmak üzere önemli illerin emniyet birimleri neredeyse sil baştan değiştirilmişti. Bu görevden alma dalgası diğer bakanlıklara da yansımaya başladı.

Ankara kulislerinde; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nda önemli atamaların yapılacağı konuşulmuştu. Eski bakan Erdoğan Bayraktar, operasyonun ardından görevinden azledilmişti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da, yeni görevden almaların yaşanacağı bakanlıklar arasında sayılıyor. Bu bakanlıklar arasında adı geçen Gençlik ve Spor Bakanlığı`nda ise pazar akşamı önemli bir görevden alma yaşandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez`in görevden alma kararnamesi, hafta sonu olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı.

Karar, pazar akşamı Resmi Gazete`de yayımlandı. Hakyemez, başbakanlık müşavirliği görevine getirildi. Yani kızağa çekildi. Müsteşarlık görevine ise üçlü kararname ile Faruk Özçelik atandı. İkinci dalga, pazartesi günü yaşandı. Çevre ve Şehircilik bakanılğı Müsteşarı Ercan Tıraş, haftanın ilk günü Gül`ün onayladığı kararname ile Başbakanlık Müşavirliği görevine çekildi. Müsteşarlık grevine ise Profesör Mustafa Öztürk, yeni bakanın önerisi üzerine Erdoğan ve Gül`ün onayı ile pazartesi günü atandı. Öztürk, bugün görevine başlayacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir