• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Irak`ta Kan Durmuyor: 16 Ölü, 46 Yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BAĞDAT - Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Diyala ilinin merkezi Bakuba`da bir güvenlik noktasına açılan ateş sonucu biri yüzbaşı 2 asker hayatını kaybetti.

Musul`un batısında bir kontrol noktasına kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişiler tarafından düzenlenen saldırıda da 1 asker yaşamını yitirdi.

Selahaddin ilinde ise polis merkezine hareket halindeki otomobilden ateş açıldı. Olayda 3 polis öldü, Sahve Gücü`ne bağlı 1 kişi yaralandı.

Bakuba`nın kuzeydoğusundaki bir bölgeye 3 havan topu mermisinin düşmesi nedeniyle de 2 kişi yaralandı, bölgedeki evlerde maddi hasar meydana geldi.

Öte yandan Enbar vilayetine bağlı Felluce kentindeki göstericilerin sözcüsü Muhammed el-Becari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ordunun bölgeye düzenlediği hava saldırıları ve topçu atışlarında 8 sivilin öldüğünü, arasında kadın ve çocukların da bulunduğu 39 kişinin yaralandığını belirtti.

Enbar`da Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyeleriyle ordu birlikleri arasında çıkan çatışmada örgüte mensup 2 kişi öldü, 4 kişi yaralı olarak ele geçirildi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir