• DOLAR 32.549
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.423
  • ...
Aşiret mensuplarıyla Husiler çatıştı: 8 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aşiret kaynaklardan alınan bilgiye göre, ülkenin kuzeyindeki Amran iline bağlı Havs ilçesinin farklı bölgelerinde Husiler ile aşiretler arasında yaşanan çatışmalarda 7`si Husilerden olmak üzere 8 kişi hayatını kaybetti.

Çatışmalarda çok sayıda kişi de yaralandı.

Amran ilinde, bazı aşiretler ile Havs, El-Eşşe ve Kafle gibi değişik bölgelerde güvenlik noktaları oluşturarak bölgeyi ele geçirmeye çalıştığı öne sürülen Husiler arasında, zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Taraflar arasında geçtiğimiz haftalarda da şiddetli çatışmalar yaşanmış, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur`un talimatıyla kurulan arabuluculuk komitesinin gözetiminde ateşkes sağlanmıştı. Her iki taraf da olayla ilgili olarak karşı tarfı anlaşmayı çiğnemekle suçluyor.

Bölgedeki Şii Husiler ile Selefi bazı kabileler arasında uzun süre devam eden çatışmaların ardından imzalanan ateşkes anlaşması, silahlı grupların bulundukları noktaların tamamını boşaltarak, tartışmalı bölgelerde oluşturulan ve anlaşmazlığa neden olan tüm kontrol noktalarının yerine ordu birliklerinin yerleştirilmesini öngörüyor.
Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir