• DOLAR 32.541
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2488.855
  • ...
Rusya: Suriye`ye Silah Satmaya Devam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya`nın silah ihraç tekel şirketi Rosoboronexport başkanı Anatoli İsyakin, Suriye güvenlik güçlerinin muhalif gruplara yönelik sert müdahalesine rağmen bu ülkeye silah ihracına devam edeceklerini kaydetti.

Rusya`nın Libya`ya uygulanan silah ambargosu nedeni ile kaybının 4 milyar doları aştığını ifade eden Rus yetkili, yıl sonu ihraç rakamlarının toplamda 9 milyar doları bulabileceğini söyledi.

"Geçen yıl Suriye`ye silah ihracı gerçekleştirdik, bu yıl da ihraç ediyoruz. Gelecek yıl da sözleşmeler çerçevesinde sevkiyata devam edeceğiz" açıklamasında bulunan İsyakin, Suriye`ye yönelik herhangi bir uluslar arası yaptırım kararı olmadığını hatırlattı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rus yetkili, "Rusya hükümetinden de sevkiyatın yapılmaması konusunda herhangi bir uyarı almadık. Biz yükümlülüklerimizi yerine getirmekle mükellefiz. Bunu yapıyoruz..." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Moskova ziyaretinde Suriye silah satışı yapmamaları talebinde bulunmuştu. İsrail de Suriye`nin Rusya`dan aldığı tanksavar füzelerinin Hizbullah`ın eline geçtiği gerekçesi ile Moskova`ya baskı uygulamaya çalışmıştı.

Rusya, 2000`li yılların ortasında sağladığı milyar dolarlık silah anlaşması çerçevesinde bu ülkeye tank, savaş uçakları, karadan karaya fırlatılan füzeler ve diğer eğitim uçakları satışı gerçekleştirdi.

Suriye basınında yer alan bilgilere göre sadece Ramazan ayında yaşamını yitiren sivillerin sayısı 360`ı buldu. Ayaklanmaların başladığı Mart ortasından itibaren devam eden gösterilerde yaşamlarını yitirenlerin sayısı 2 bin 500`ü geçti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir