• DOLAR 32.584
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2429.224
  • ...
Bediüzzaman`ın Talebesi Vefat Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçirdiği beyin felcinin ardından 75 gündür özel bir hastanede tedavi gören Mustafa Ekmekçi`nin tedavisi yaklaşık 15 gündür de evinde sürüyordu.

Dün aniden rahatsızlanan Mustafa Ekmekçi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Sabaha karşı kalbi duran Mustafa Ekmekçi, 04.30 sıralarında vefat etti.

Mustafa Ekmekçi`nin cenazesi, bugün ikindi vakti Fatih Camii`nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİNİ ZİYARET

1940`da Çankırı`nın Ilgaz kazasında doğan Mustafa Ekmekçi, çeşitli defalar Bediüzzaman Hazretlerini ziyaret etmişti. O ziyaretlerinden birini şöyle anlatmıştı:

"Üstadı ikinci ziyaretim 1958 senesinnin yaz mevsiminde oldu. İstanbul`dan Halil Yürür`le birlikte trenle yola çıktık. Üstad o zaman Isparta`da idi. Isparta`da Rüştü Çakın Ağabeyin dükkânına gittik. Bayram Ağabey bizi alıp Üstadın yanına götürdü. Önce Tahirî, Mustafa Sungur, Zübeyir, Bayram ve Ceylân Ağabeylerin kaldığı odada bir müddet sohbet ettikten sonra Üstad bizi çağırdı.

"Üstadın yanına vardığımızda çok hiddetliydi. Bize şöyle hitap etti: `Niye şahsımı ziyarete geliyorsunuz? Benim yerime Risale-i Nur`u okuyunuz. Beni görünce bir istifadeniz oluyorsa, Risale-i Nur`u okursanız yüz istifadeniz olur.`

"Önceki ziyaretimizde olduğu gibi, yine anne ve babamızı sordu. `Valideyniniz sizi Risale-i Nur`a vermiş` dedi. İstanbul`a dönünce de, Gönenli Mehmed Efendi, Sinan Omur ve Mücellit Halil`e selâmlarını iletmemizi söyledi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir