• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
`Herkesin İlim Talep Etmesini İstiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Yaptığı eğitim ve sosyal faaliyetlerle bölge ve Batman halkının takdirini kazanan Peygamber Sevdalıları ve Kur`an Nesli Platformları tarafından, dün yaklaşık 4 yıldır aldıkları Sarf, Nahiv, Tefsir, Hadis, Fıkıh gibi Arapça ilimlerinde başarı gösterip eğitimlerini tamamlayan 144  kız öğrenci için icazet merasimi düzenlendi.
 
“Hayatımızın en büyük ve önemli anlarından birini yaşadık”
4 yılda aldıkları eğitimin ardından icazet alarak hayatlarının en mutlu günlerini yaşadıklarını söyleyen Büşra Akyol, “Hayatımızın en büyük ve önemli anlarından birini yaşadık. Çünkü bayanların büyük bir olaya imza attığı bir gün yaşadık. İstanbul’dan ilim öğrenmek için buraya geldik ve orada bizi bekleyen yaklaşık 100 öğrenci var. Tabi ki bu konuma gelmek bu kadar kolay değil. Uykularımızı, böldük, annelerimizin yaptığı o güzel yemeklerden kendimizi alıkoyduk. Yaşıtlarımızın yaptığı bazı şeyleri yapamadık ama Allah’a hamd olsun bugün onun semeresini aldık. Allah’a çok çok hamd ediyoruz. Çünkü bundan hiçbir zaman pişman olmayacağız. Rabbim bizlere önümüzdeki yıllarda daha çok hizmet etmeyi nasip etsin. Bu yolda kendi başımıza bu başarıya ulaşmadık. Allah’ın yardımını gördük. Rabbimizin bize olan yardımı bizi bu noktaya getirdi. Hocalarımızın da bu konuda çok çok yardımı oldu. Onlar da bizim için uykularını böldüler. Bize emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” dedi.
 
“Herkesin ilim talep etmesini istiyorum”
Aldığı icazetle çok mutlu olduğunu belirten Sevde Çiçek, bu mutluluğu yaşamaları için tüm genç kızlara ilim talep etmelerini  tavsiye ederek, “Çok mutluyum, çok da mahzunum. Benim en büyük isteğim bütün gençlerimizin bu ilmi talep etmeleridir. Çünkü icazet almak çok büyük bir duygu ve mutluluktur. Yaşadığımız duyguyu anlatmak çok zordur. Herkesin ilim talep etmesini istiyorum. Belki ilim talep etmek zordur ancak ilmin başı zehir gibi, sonu ise baldır. Gerçekten çok güzel bir duygudur. Allah herkese ilim almayı ve ilmiyle amil olmayı nasip etsin. Bir de bize emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.
 
“Genç kızlar, çağın tuzaklarına uymadan ilme koşsunlar”
İlim tahsil etmede kendilerine yardımcı olan genç kızların hocalarından Betül Çevik ise şunları kaydetti: “Bizlere bugünleri nasip ettiği için Allah’a hamd olsun. Allah, bizlere bu günlerimize şükretmeyi nasip etsin. Bu alime kızlarımız geldikleri ilk günlerde birçok zorluklara göğüs gerdiler. Gerçekten ilim almak için çok gayret ettiler. Bizler de onların gayretlerine şahit olduk. Allah, onlara yardım etsin ve onlara ilimleriyle amil olmayı nasip eylesin. Allah, bu gibi icazet almada yardımcı olacak medreseleri çoğaltsın. Genç kızlara tavsiyem, çağın tuzaklarına uymadan Allah’ın ilmine doğru koşmaları ve onunla amel etmeye çalışmalarıdır. Allah, hepimizi bu çağın tuzaklarından ve çirkinliklerinden alıkoysun inşallah.”
 
İcazet alan alime kızların annelerinden Elif Hadioğlu, duygularını paylaşarak, “Allah’a ne kadar hamd etsek azdır. Gerçekten bugün çok yoğun duygular içindeyiz. Rabbim, onları ilimleriyle amil birer fert olmayı nesip etsin. Duygularımızı kelimelerle ifade etmekte zorlanıyoruz. Çok sevinçli ve çok mutluyuz. Rabbim emeği geçen bütün kişilerden razı olsun inşallah.”  şeklinde dile getirdi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir